Foto: Jan Hordijk

Op vrijdag 24 november om 20.15 uur in de Laurenskerk dirigeren de deelnemers aan de Laurens Kooracademie het Laurens Collegium in het Najaarsconcert. Na een intensieve periode van masterclasses en woonwijkconcerten laten de jonge talenten horen wat zij in hun mars hebben.

Op het programma staat een tentoonstelling van topstukken uit de westerse muziekgeschiedenis van Bach tot heden. Stuk voor stuk zijn het meesterwerken met een gouden randje.

De academisten van de Laurens Kooracademie werken in de aanloop van dit concert met de professionele zangers van het Laurens Collegium, terwijl zij coaching ontvangen van Daniel Reuss en Wiecher Mandemaker. Zij geven ook diverse gratis concerten in de woonwijken van Rotterdam. Met dit programma geeft Laurens Vocaal talenten de kans om zich verder te bekwamen in koordirectie en koorzang.

Programma

  • Bach / Komm, Jesu, komm, BWV 229
  • Brahms / O Heiland, reiss die Himmel auf
  • Debussy / Trois chansons
  • Hindemith / Six chansons
  • De Leeuw / Prière
  • Manneke / Psalm 122
  • Laurens Collegium
  • Academisten Laurens Kooracademie

Over de Laurens Kooracademie

Dit concert is onderdeel van de Laurens Kooracademie, een programma waarin talenten de kans krijgen om zich verder te bekwamen in koordirectie en koorzang. Tijdens de masterclasses, repetities en woonwijkconcerten wordt door de academisten toegewerkt naar het Najaarsconcert op vrijdag 24 november in de Laurenskerk Rotterdam. Zie: laurensvocaal.nl/agendas en laurensvocaal.nl/kooracademie

Over Laurens Vocaal

Laurens Vocaal is de nieuwe, overkoepelende familienaam van de drie koren die de organisatie rijk is: de Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch. Het is de missie van Laurens Vocaal om publiek te laten ervaren hoe goede koormuziek een mens kan raken.

laurensvocaal.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.