Jonge beeldhouwer (34) Gregoir Donker hield op zaterdag 30 maart in zijn deels tot ‘Galerie Goeiemorgen’ verbouwde woning aan de Ringersplaats zijn eerste expositie.

De toeloop was groot en het was langdurig zeer gezellig, óók door de wijn die voor deze gelegenheid gul was geschonken door Henk den Toom, thans in de wijn in de Corbières in Frankrijk, vroeger baas van Den Toom, de vermaarde Kralingse supermarkt aan de Oudedijk die werd overgenomen door Albert Heijn. Gregoir is een van de zonen van Kralingse beeldhouwer Robbert Jan Donker.

Hij trad in diens voetsporen en dat deed hij al op jeugdige leeftijd. Als 11-jarige leverde hij een geboetseerde draak af waarvan zijn vader een beetje stil werd en prompt liet afgieten in brons. Gregoir lijkt dol op dieren. Hij beeldt die af op een zeer levendige en speelse wijze. Vader en zoon delen alweer 6 jaar de werkruimte aan de Oostzeedijk Beneden 99 in Kralingen.

Gregoir Donker

Kijk op www.robbertjandonker.nl en binnenkort online: www.gregoirdonker.com Galerie Goeiemorgen, Ringersplaats 18, tel. 0641-570086.