Er komt een nieuwe stadsbrug. Dat heeft de gemeenteraad donderdagnacht besloten. Tussen De Esch en de Veranda komt niet alleen een oeververbinding. Ook komen er 30.000 nieuwe huizen en een NS-station bij De Kuip. Het megaproject moet 1,3 miljard euro gaan kosten. “Eén van de, zo niet grootste, investering in de stad sinds de wederopbouw”, tweet wethouder Vincent Karremans (VVD). “Wat een mijlpaal.”

Tot diep in de nacht werd er donderdag vergaderd. Onder meer dus over de oeververbinding tussen De Esch en de Veranda. Daar waar de coalitie er erg enthousiast over is, zijn het de meeste oppositiepartijen die een brug helemaal niet zien zitten. Ook wijkbewoners vrezen voor de gevolgen van een brugverbinding. Zij hadden bijvoorbeeld liever een tunnel gezien. Uiteindelijk stemde Leefbaar Rotterdam, VVD, D66, DENK (coalitiepartijen) en Forum voor Democratie en ChristenUnie (oppositiepartijen) voor het voorstel.

Wijkbewoners van De Esch en de Veranda maken zich zorgen over het bouwen van een nieuwe brug. Zij vrezen voor geluidsoverlast, luchtvervuiling en het verdwijnen van hun natuurgebied. Marijke Mulder, van de Raad voor Tegenspraak, ziet ook risico’s. Ze ziet overeenkomsten tussen de situatie rondom de nieuwe oeververbinding en het plan van Feyenoord City. “Ik vind het een niet goed afgewogen besluit. Tegenspraak wordt niet goed meegenomen. Ze zetten alles in op de stadsbrug, terwijl er eigenlijk best wel veel waarschuwingen worden gegeven door burgers, maar ook door DCMR dat de slagingskans niet zo heel groot is.”

Via: mediapartner OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.