Rotterdam-Kralingen – Rasimprovisators trompettist Eric Vloeimans en organist Hayo Boerema gaan met elkaar de uitdaging aan om de mooiste muziek voort te brengen, die in de mystieke ruimte van de Sint Lambertuskerk in deze verrassende combinatie mogelijk is. Op dinsdag 3 september om 20.00 uur zijn zij te horen op deze inspirerende locatie in Rotterdam-Kralingen. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Klanktovenaars
De wereldberoemde Eric Vloeimans is begonnen in de jazz. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een musicus die over grenzen van de jazz heen kijkt en hij wordt gekenmerkt door het uitbuiten van de klank van zijn instrument. Zoals Eric tovert met zijn trompet, doet Hayo Boerema dit met het orgel. Alsmaar weer weet hij een nieuwe klankwereld te creëren. De poëtische klank van het Maarschalkerweerdorgel van de Lambertuskerk en haar bijzondere akoestiek vormen dan ook het ideale podium voor deze twee klanktovenaars.

Hayo Boerema

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 3 september begint om 20.00 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Eric Vloeimans

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muzieklambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.