Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Zomerprogramma
Met steun van het Oranjefonds, Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK zijn we bezig met het zomerprogramma voor ouderen in De Esch en Kralingen.

Op maandagmiddag 19 augustus is er een gezellige middag met Shantykoor Albatros. Lekker zingen en gezellig samen zijn. Het vindt plaats in de zaal van Mazesteyn in De Esch en de entree bedraagt 3,50 (inclusief koffi e, thee, drankjes en hapjes). Aanvang 13.30 uur. Op donderdag 22 augustus is er de activiteit ‘Gluren bij de buren’. Dan wandelen we met elkaar naar een buur in De Esch en genieten daar van de tuin, het huis en de lunch. Wie niet goed of niet kan lopen, kan gewoon mee, we duwen de rolstoel of we huren een rolstoel, zodat u gewoon mee kunt doen. We verzamelen om 10.00 uur in De Pomp in Pompgebouw De Esch Rijnwaterstraat 23. Na de koffie daar vertrekken we. Aanmelden is wel fijn in verband met de lunch.

Weer een fijn verhaal
We kregen enige tijd geleden een melding via het plaatselijke Gezondheidscentrum dat iemand in de wijk zich eenzaam voelt. Deze dame is haar partner verloren heeft nog wel familie die haar steunt waar mogelijk, maar de dagen duren ondanks dat toch wel lang. Nadat er een kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden is deze mevrouw mee gaan doen met onze activiteiten en sinds kort heeft ze ook een Wijksteunvriend waar ze erg blij mee is. Wat meer gezelligheid in haar leven dus! Daar doen we het voor!!

Bereikbaarheid
In de week dat u deze krant leest, zijn wij niet goed bereikbaar maar vanaf maandag 19 september kunt u ons weer bereiken. U kunt ons wel altijd een e-mail sturen. Denkt u erover om ons te komen helpen? Weet dan dat u ook welkom bent om vrijblijvend op 19 september in de middag of op 22 september in de ochtend mee te doen aan onze activiteiten. Dan kunt u rustig kijken of het bij u past. Wij ontvangen u graag.

Op zoek naar nog meer wijksteunvrienden
Door de vakantietijd zijn er geen nieuwe Wijksteunvrienden bijgekomen. Maar dat komt vast de komende maand weer goed, want tot nu toe komen er steeds mensen bij. Wel weer even een nieuwe oproep: Heeft u twee uur per week of per twee weken tijd beschikbaar voor een oudere die wat meer gezelligheid kan gebruiken? Meld u dan aan a.u.b. Want zoals u weet, past op ieder potje een dekseltje en zo werkt dat ook met Wijksteunvrienden. Er is altijd iemand waarvoor u wat kunt betekenen. Soms is het even zoeken naar de goede match, maar het komt altijd goed. We nu nog op zoek naar 12 nieuwe Wijksteunvrienden. Bent u daarbij?

CONTACT:
Stichting Super-Actief Anita Kornman 06-11886979
website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.