Voor het omvergooien van een 69-jarige vrouw voor de deur van Albert Heijn op de Goudse Rijweg in december 2010 heeft de politierechter alsnog een 30-jarige vrouw uit Kralingen- West veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Afhandeling van de schade van het slachtoffer, die op twee plaatsen haar heup brak en blijvend letsel opliep, moet via de civiele rechter, omdat die te ingewikkeld is, aldus de politierechter. Reden voor de bonje voor de buurtsuper tussen het slachtoffer en de vrouw en haar moeder was een gerucht dat de laatste twee zouden hebben verspreid over de verhouding van het slachtoffer met een kennis.

‘Geen doodsgooi’
“Ik ben gelijk weggegaan. Dacht dat het wel mee zou vallen. Het was geen doodsgooi. Zij stalkte mij al een tijd. Ze spuugde als ik haar tegenkwam op de Vlietlaan”, zegt de eerder voor huiselijk geweld veroordeelde verdachte. “En ze liep me steeds uit te schelden. Ik was voor het eerst weer buiten na paniekaanvallen en ging met mijn moeder boodschappen doen, toen zij mij aanviel. Ze sloeg met een tas en ik weerde af, waarbij zij viel omdat het glad was door de sneeuw. Het was echt niet mijn bedoeling om haar heup te breken. Ik schrok en verdedigde mezelf”, houdt de verdachte vol in de rechtszaal. Maar volgens getuigen handelde het slachtoffer helemaal niet als eerste, maar riep de verdachte: “Ik ga je in elkaar slaan”. Daarna kwam een klap en duw. De oudere vrouw had ook een blauwe plek in haar gezicht, dus die bewering kan kloppen. Voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg eiste de aanklager eerder 50 uur werken en betaling van 500 euro smartengeld.

(van onze rechtbankverslaggever)

Foto: © Google Streetview