John Lee Hooker

Van 2 juli t/m 23 augustus 2017 exposeert de kunstenaar MAARTEN VERPOORT onder de titel ‘Artist on canvas’ een reeks schilderijen die hij in de afgelopen jaren gemaakt heeft, in Eetcafe De Steek,  Lusthofstraat 2 (hoek Waterloostraat), in Rotterdam-Kralingen. De Steek is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur.

De expositie wordt op zondagmiddag 2 juli 2017, om 16.00 uur geopend door Hugo Boudesteijn, fan en bluesmaatje van Maarten.
Maarten is geboren op 8 december 1949 en woonachtig in Den Haag. Nu gepensioneerd maar zijn gehele arbeidzame leven is hij werkzaam geweest in Rotterdam: o.a. als docent creatief bij de Rijksinrichting Kralingen en docent Praktijkonderwijs Accent Centrum. Tekenen en schilderen was en is daarnaast altijd zijn favoriete hobby geweest en hij maakt daarbij gebruik van diverse materialen en technieken. Zo experimenteert hij sinds kort met grafietstiften.

Blues
Wie in Studio Maart ’49 (studiomaart49.nl) een kijkje neemt, ziet verschillende thema’s terugkomen als dieren, landschappen, portretten en fantasy.  Echter, Maarten is een groot liefhebber van de blues en een vaak geziene gast bij de festivals en clubs in en buiten Nederland. Tijdens zijn trips door de Verenigde Staten haalde hij zijn inspiratie voor zijn “muziek schilderijen”  vooral in Chicago en New Orleans.

Iedere dinsdag ontvangt Maarten (verwoed tafeltenniser) in zijn atelier drie gepensioneerde mede-clubleden om hen de basis teken- en schildertechnieken aan te leren. Met verrassend resultaat.

johnny cash

H.B.Stroll
De muzikale omlijsting bij deze vernissage wordt verzorgd door jazz-en bluesformatie H.B.Stroll: Henri van de Bosch (piano), Hans Bernhard (snaren), Slim Robin (bluesharp) en Hugo Boudesteijn (zang)

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]