Rotterdam, 23 juni 2017 – Met een voorsprong van ruim 6 seconden in een spannende barrage met 5 Zuid-Hollandse combinaties heeft Siebe Kramer (Oud-Beijerland) met Europa vandaag de Marsh CHIO Zuid-Holland Cup springen gewonnen.

Siebe had eerder dit jaar de Randstadcup het indoor regiokampioenschap gewonnen, wat hem al een startbewijs voor de CHIO Zuid-Holland Cup opleverde. Zelfs voor de regerend regiokampioen was er vanavond in het Kralingse Bos voldoende tegenstand. Na zijn snelle barragerit van 33.05 seconde startten er nog twee combinaties. Ook Cheryl Sjouke bleef foutloos, maar Siebe reed een stuk sneller.

“Het was vanavond toch spannend omdat de strijd om de overall overwinning nog niet gestreden was. Sas Louter reed voor me en had ook een hele snelle tijd, dus er moest een tandje bij. De nieuwe bodem in het Rotterdam Stadion en de vernieuwde terreinindeling zijn super! Ik rijd nu hier de CHIO Zuid-Holland Cup klasse Z/ZZ, maar ik hoop dat ik over twee jaar met Europa in de grote rubrieken op het CHIO Rotterdam van start mag.” Europa is een zelfgefokte en zelfopgeleide zoon van Kannan, de hengst waarmee Stal Kramer bekend is geworden in de fokkerij.

Siebe Kramer

In de klasse M won Sas Louter (RV Maasdijk en Omstreken) met Farabiolga. In deze klass gingen 3 combinaties van start, maar Jordy Duijndam (Delft) en Kirsten Duijvenstijn (Den Haag) konden Sas Louter niet bijhouden.

(CHIO Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]