Expositie ‘about A woman’. (7 t/m 28 April 2013) Een zestal van gerenommeerde en beginnende kunstenaars laat zien hoe een hedendaagse vrouw zich verhoudt tot zaken als identiteit, seksualiteit, emoties en de psyche.
Diverse disciplines als fotografie, schilderen, beeldhouwen, grafiek, collage en animatie komen aan bod. De samensteller van deze expositie, Maritsa van Luttikhuizen, wil de kijker niet een bepaald idee opdringen over dè vrouw, maar hoopt dat de bezoeker na het zien van deze show met meer openheid en nieuwsgierigheid naar een willekeurige vrouw kan kijken.

Deelnemende kunstenaars zijn: Wilma Kun, Sanna van Renesse, Xenia Gottenkieny, Maritsa van Luttikhuizen, Rolina Nell en Linda van Cleef.

Opening: 7 April om 15:00 uur
Optreden: Lucy, not the whore
Toegang: gratis

overzicht

Hoe stel je een tentoonstelling samen? (14 April 2013 / 15:00-16:00 uur)
Dit openbare gesprek, tijdens de expositie ‘about A woman’, is interessant voor iedere kunstliefhebber die tentoonstellingen maakt of wil maken. Ook wanneer je geïnteresseerd bent in hoe tentoonstellingsmakers te werk gaan, is dit interview door Piet de Jonge met (beginnende) curatoren erg leerzaam. Piet de Jonge, voormalig (hoofd-)tentoonstellingen bij het Van Abbemuseum, Museum Kröller-Müller en Boijmans van Beuningen, ondervraagt Réka Makkai, Rolina Nell, Wilma Kun en Maritsa van Luttikhuizen over hun ervaringen bij het samenstellen van tentoonstellingen.
Toegang: gratis
De Witte Slagerij
Rakstraat nr 2 & 4A
3034 RG Rotterdam