De Wet is een Rauw Rotterdams Blues Roots Rock Trio. De Band is geïnspireerd door klassieke vuige blues, oude Motown en de gitaarhelden uit de jaren 70. Drie gasten, niet te veel spullen mee, maar wel knallen. Dat werk…

De band is in de zomer van 2011 is ontstaan toen Roger, Edmond en Melvin een biertje dronken op een terras aan de Oude Haven. Ze bedachten hoe romantisch en uitdagend het zou zijn om een trio te hebben waarmee je makkelijk overal kon spelen. Ze zagen zich in gedachten al in een auto met wat instrumenten toerend langs pubs in Engeland gaan. De volgende dag zaten ze in de oefenruimte en twee weken later was de eerste try-out! De Wet werd vervolgens al snel een graag geziene coveract in het Rotterdamse festival- en kroegcircuit.

De-Wet-foto-3
foto Suzanne Hoole

De gitarist van De Wet, Edmond Bravenboer, is in september 2012 afgestudeerd van het conservatorium in Rotterdam. In plaats van het gebruikelijke afstudeeroptreden waarbij je je diversiteit laat zien, is hij heel tegendraads afgestudeerd op zijn eigen ding, bluesrock muziek. Hij is een uur lang in Rotown Rotterdam door het geluid gegaan op zijn zelfgeschreven set. Rotown ging op z’n kop en dat is gewaardeerd met een supermooi cijfer. Daarna heeft De Wet haar focus verlegd op eigen werk. Het trio heeft inmiddels een eigen studio gebouwd in het centrum van de stad en werkt aan haar debuut EP. Onderwijl spelen ze veel in en om Rotterdam.

vrijdag 29 maart, café JW, Hoogstraat 16 te Rotterdam, aanvang 20:00 uur

Meer info: www.dewetmusic.com