De contouren van het nieuwe gebouw voor Melanchthon Kralingen op het Vredenoordplein in Rotterdam-Kralingen zijn al enige tijd zichtbaar.  De verwachting is dat begin juni het gebouw in gebruik genomen kan worden. Dit ter vervanging van de huidige gebouwen aan de Oudedijk (bovenbouw) en aan de Crooswijksesingel (onderbouw). Gebouwen die niet meer toereikend zijn voor het aanbieden van modern onderwijs.

Wijk
Melanchthon Kralingen, een school voor mavo+ en vmbo, wil naast het bieden van modern onderwijs ook van betekenis zijn voor de wijk. Dit werd nog eens benadrukt door de algemeen directeur van Melanchthon, Nico van den Eijkel (links op de foto’s) en de adjunct-directeur en locatieleider van  Melanchthon Kralingen, Dennis Maharban (rechts op de foto’s) bij de onthulling van het logo van de school en het kunstwerk ‘Groei’ op donderdag 18 januari jl.

Bibliotheek
“Het huidige onderwijs beperkt zich niet tot de muren van een gebouw”, aldus Dennis Maharban, “onze leerlingen leren ook in de buurt en we halen de omgeving naar binnen in onze school.” In het nieuwe gebouw is daarom ruimte gemaakt voor een servicepunt van de Bibliotheek Rotterdam, er komt een buurthuis in waar leerlingen bijvoorbeeld soep of een broodje kunnen serveren aan buurtbewoners en de school beschikt over een eigen gymzaal en studio.

Vredenoordplein
Nico van den Eijkel schetste de lange weg die de school heeft moeten bewandelen. Al in 1996 is voor het eerst bij de gemeente aangeklopt om een nieuw gebouw te krijgen. Na jaren wachten en plannen maken, is uiteindelijk voor de locatie aan het Vredenoordplein gekozen om de school te huisvesten. Hij gaf aan voor zowel de leerlingen als de collega’s zeer blij te zijn dat het bijna zover is. Zij hebben zich jarenlang moeten behelpen en verdienen een betere leer- en werkomgeving. Ter onderstreping hiervan haalde hij een bekende uitspraak van Melanchthon, de naamgever van de school, aan: “Wie de jeugd verwaarloost, haalt de lente uit het jaar”.

Met de onthulling van het silhouet van Melanchthon (nl.wikipedia.org/wiki/Philipp_Melanchthon) bij de voordeur laat Melanchthon Kralingen zien dat zij haar leerlingen zeker niet zal verwaarlozen en hen het beste onderwijs wil geven. En dit in een prachtig nieuw gebouw.

Nog voor de aankomende zomervakantie verwacht de school haar eerste lessen te kunnen gaan geven in het nieuwe gebouw.

(ingezonden mededeling Melanchthon Kralingen  –  foto’s: Winish Chedi)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.