Gelukkig nog maar een paar dagen, dan hebben wij de verkiezingen weer gehad. En dan is het ook afgelopen met de mooie verhalen van de rechtse partijen, de een nog mooier dan de ander.

Ik hoor liever wat ze nu echt voor het land hebben gedaan, voor het geld dat ze verdienen. Ik weet niet of ze weten wat ze moeten doen om voor eenheid te zorgen in de wijken. Veel bewoners, waarvan veel de oorlog hebben meegemaakt, wisten dat wel. Zeker in Rotterdam en in de verschillende wijken, zoals in Kralingen en Crooswijk, werden bewonersgroepen gevormd en kleine clubjes, zoals Vredenoord, een vrijwilligersclub, opgericht, waar iedereen zelf iets moest bijdragen. Zoals de migrantenvrouwen die hun zwemlessen zelf betaalden. Veel vrouwen hebben hun diploma toen gehaald. Mooie tijden die niemand vergeten is. Ook niet de kinderen die nu zelf volwassen zijn en kinderen hebben en zeggen, wat een fijne tijd was dat voor ons. Dit missen de kinderen nu wel.

Trots zij we wel als we horen zeggen dat het is nooit uit de hand is gelopen in Kralingen en Crooswijk. Ik weet zeker dat als je een goede jeugd hebt gehad en je moeder veel bij heeft geleerd, je dit als kind je verdere leven met je meedraagt.

In de jaren 70 kwamen er veel bewoners uit heel veel verschillende landen in de wijk wonen, voor werk en een betere toekomst. Vanaf het begin waren de gezinnen bij Vredenoord welkom en ze hebben veel bij de club geleerd, zoals fietsen en zwemmen. Maar de maatschappij is veranderd en er kwamen nieuwe politieke partijen, met andere belangen. Dat was te merken bij de verkiezingen. Dit is niet erg als je maar je best doet waarvoor je staat en niet alleen naar het eigen belang kijkt.

De PvdA en ikzelf blijven ons best doen. Een paar jaar terug deelde ik in de kou rozen uit. Nu met corona geen rozen maar een folder en een zakje met rozenzaadjes voor een mooie toekomst.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.