Er valt weer wat te kiezen. De vier jaar regeren zijn al weer op. We worden nu geleid door demissionaire ministers. Lock down of lock up? Of maakt dat volgens u geen verschil? Stem dan nu eens iets anders, op een nieuwe partij bijvoorbeeld, een partij die iets anders wil. Maar ja, aan de andere kant, hoe meer partijen er zijn, des te makkelijker wordt het weer voor de regering. De vele niet-regeringspartijen worden het namelijk nooit eens. Dus zullen ze geen effectieve oppositie voeren. Nee, dan heb ik een veel beter idee. Kies voor uw eigen buurt, uw eigen wijk, uw eigen gemeente.

Dan weet u waar u voor kiest. Hier is mijn voorstel. Kijk, op maandag, dinsdag en woensdag 15, 16 en 17 maart a.s. zijn er verkiezingen. Hebt u iets nodig, bel dan nu een winkel in uw buurt op. Vraag wanneer ze open zijn – vele winkels zijn maar gedeeltelijk open voor afhalen – en bestel wat u nodig hebt. Haal het op de dag dat u gaat stemmen op, nadat u gestemd hebt. Dan maakt het ook niet uit dat u moet wachten bij uw stembureau, u mag uw pakje toch pas 4 uur na bestellen ophalen. Goed idee, toch? Ik weet zeker dat alle winkels hiermee instemmen. En er zit ook een lekker ritme in mijn oproep: bellen, bestellen, stemmen en afhalen. Ramses Shaffy zou het zo kunnen zingen, hoewel hij eerst zou bidden. Zegt het voort, hoe meer mensen bellen, stemmen en afhalen des te beter.

En misschien, heel misschien, mag u na het afhalen van uw bestelling op een terrasje van het voorjaarsweer genieten. Gewoon een hapje en drankje bij een lokale horecaonderneming bij u in de buurt, in de lentezon. Geloof me, dat wonder gaat gebeuren en wie in wonderen gelooft denkt met meer plezier aan de toekomst. Ga er dus voor, er is maar een keer in uw leven corona. Na 2 prikken en over enkele jaren lacht u erom. Hopelijk niet met kiespijn. Kies nu dus goed. Geef uw stem aan de persoon die het dichtst bij uzelf staat.

Eduard Schuringa


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.