Voor doodslag Gerdesiaweg 12 jaar cel opgelegd

Kralinger Mohamed B. (42), die in zijn woning aan de Gerdesiawg december vorig jaar Abdelmonem Jamili doodstak, is – zoals eerder geëist – onlangs veroordeeld tot 12 jaar cel voor doodslag. Volgens Justitie en gedragsdeskundigen is de zwakbegaafde Kralinger, die werd begeleid door het Leger des Heils bij het zelfstandig wonen, volledig toerekeningsvatbaar voor het levensdelict.

Tijdens de rechtszaak bleek dat het 43 jaar geworden slachtoffer samen met een metgezel regelmatig bier en coke consumeerde bij de Kralinger thuis. Om hem te pesten, zeiden de bezoekers Mohamed B. dat ze seks hadden hadden met zijn echtgenote in Marokko als ze daar waren. Jamili belde haar vanuit de woning aan de Gerdesiaweg: ,,Ik hou van jou. Over twee weken kom ik weer naar je toe. Kom je me halen?’’ Toen stak de Kralinger hem dood. Onderzoek heeft geen relatie aangetoond tussen het slachtoffer en de echtgenote.

Gedragsdeskundigen vonden in het Pieter Baan Centrum bij de dader weliswaar aanwijzingen voor waandenkbeelden en paranoïde psychoses, maar met de drank- en drugsinname en zwakbegaafdheid leverde dat geen verminderde toerekeningsvatbaarheid op. De rechter gaf aan wel rekening te hebben gehouden met ‘de kwetsbaarheid’ van de dader bij het vaststellen van het vonnis.

(van onze rechtbankverslaggever)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]