Nahida Bom – Al-Kadi

CDA lijst nr. 5

Kandidaat Waterschap Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Als inwoner van Rotterdam wil ik juist de stadsbewoners vertellen waarom water zo belangrijk is. Iedereen wil schoon drinkwater en veilig zwemwater, en het Waterschap zorgt daarvoor. Daarnaast zet ik mij in voor de veilige verwerking van regenwater en een goed grondwaterpeil.

Bij regen moet het water snel en goed worden afgevoerd, anders leidt het in de stad tot problemen, zoals ondergelopen kelders en onbegaanbare straten. Bij droogte wil je het water juist behouden, dat is belangrijk voor de fundering van de huizen.

Samen kunnen we hier wat aan doen. We kunnen regenwater opvangen in ouderwetse regentonnen en moderne waterbergingen. En we kunnen bestrating gebruiken die water doorlaat, ook in onze tuinen. Ik denk dat het helpt als gemeente en waterschappen een bijdrage leveren aan dergelijke kleinschalige investeringen.

Ik ben civiel ingenieur en ik zet mijn kennis heel graag in voor de stad waarin ik leef. Toen ik Nederland voor het eerst vanuit de lucht zag was ik diep onder de indruk van het door mensenhanden gevormde, geordende landschap. Ik heb respect voor wat menskracht hier heeft bereikt.

Niet zeuren maar aanpakken, dat is de Rotterdamse mentaliteit die mij zo aanspreekt, en die ik bij het Waterschap wil inzetten. Help mij een handje om dat waar te maken en stem op nummer 5 lijst CDA.

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.