Het gehele grondgebied van deelgemeente Kralingen-Crooswijk is aangewezen als gebied waar het verboden is om (brom)fietsen langer dan zes weken onbeheerd te laten staan.

Met de komst van dit nieuwe aanwijzingsbesluit moet iedereen straks weer optimaal gebruik kunnen maken van bestaande stallingsmogelijkheden. In de praktijk blijkt dat veel nietjes vol staan met onbeheerde fietsen. Door het meenemen van weesfietsen kunnen de stallingen weer gebruikt worden door mensen die met enige regelmaat op de fiets stappen. Vooral in winkelstraten en gebieden rondom metrostations handhaaft Stadstoezicht proactief. Er wordt niet gehandhaafd in de winterperiode als mensen door slechte weersomstandigheden kiezen voor ander vervoer dan de fiets.

Fiets zonder ‘baasje’
Een weesfiets is een fiets zonder ‘baasje’. Ze zijn te herkennen aan platte of zachte banden, roestvorming, onkruid dat door het wiel heen groeit, stof of een ketting die droog/roestig is. Na het krijgen van een waarschuwingssticker heeft de eigenaar 6 weken de tijd om te fiets weg te halen. Vanaf 8 mei worden deze (brom)fietsen meegenomen door Stadstoezicht. De eigenaar kan zijn/haar fiets dan vervolgens ophalen bij Fietspunt aan de Schuttevaerweg 150 tegen een vergoeding van 50 euro. Ga je op reis? Of voor langere tijd ergens anders wonen? Zorg ervoor dat je fiets geen weesfiets wordt en regel een verblijfplaats, zoals een beheerde fietsenstalling.

Op www.rotterdam.nl/hoekrijgikmijnfietsterug kan je meer informatie vinden over het ophalen van je weesfiets.

Weesfietsen fietsnietjes
Deelgemeente kralingen crooswijk