Veel palen waren niet nodig bij de start van de nieuwbouw van de Arentschool aan het Jaffahof in Kralingen, want het fundament lag er al, nl. dat van het vorige schoolgebouw. De eerste extra paal ging erin op donderdag 15 april. Fotograaf Winish Chedi maakte de groepsfoto voor de heistelling en de andere foto kwam naar De Ster via Katja Torbijn van db-m bouwmanagement & communicatie. Daarop is te zien hoe de tijdscapsule aan de aarde wordt toevertrouwd door kinderen van de Arentschool, onder de toeziende ogen van schooldirecteur Ellen van der Hout en adjunct-directeur Mark Terwiel. Midden tussen de kinderen staat Sheila, 34 jaar. Zij was zelf ooit leerling van de Arentschool en haar 3 kinderen zijn dat nu, Alyson in groep 8, Jersey in groep 2 en A-jay gaat naar de peuterspeelzaal. Die kinderen zijn de derde generatie die naar de Arentschool gaat, want Sheila’s moeder Conny, 54 jaar, was ook al leerling van de Arentschool. De man in het rood is van uitvoerder HODES huisvesting.

Tijdscapsule
De leerlingenraad, uit de groepen 5 t/m 8, besloot tot het maken van de tijdscapsule. Die zal in principe over een jaar of vijftig worden opgegraven. Zolang zal het nieuwe schoolgebouw meegaan, is de verwachting. In het archief zullen de opvolgers van de professionals van de Arentschool een soort van schatkaart aantreffen. Voor de tijdscapsule zijn teksten gemaakt door leerlingen van alle klassen en die teksten gaan over het bijzondere ‘coronajaar’ 2021.

Prefab
Totdat het nieuwe schoolgebouw in gebruik zal worden genomen zijn de leerlingen verspreid over 2 noodlocaties: aan de Assendelftstraat voor de groepen 1 t/m 3 en aan de IJsclubstraat, voor de groepen 4 t/m 8. Al bij de start van het schooljaar 2021-2022 zullen de deuren van het nieuwe schoolgebouw opengaan, beloofde uitvoerder HODES. Hoe dat zo snel kan? Door ‘prefab’. Heel veel modules, bouwonderdelen, zullen in de loop van de bouw pasklaar worden afgeleverd. Zie ook: desteronline.nl/nieuwbouw-arentschool-in-sneltreinvaart (De Ster Online, 14 juli 2020) en arentschool.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.