Sinds 2007 ben ik, Cathy Balk,  werkzaam als uroloog in een perifeer ziekenhuis. Mijn opleiding heb ik gedaan in het Radboud Universitair Medisch Centrum. Daarnaast heb ik ook mijn opleiding seksuologie succesvol afgerond. De laatste jaren heb ik de zorg in het ziekenhuis erg zien veranderen. Toen ik begon in 2007 was alle aandacht gericht op het welbevinden van de patiënt. De patiënt stond centraal. Ons ziekenhuis deelde de ‘planetree visie’:  mensen zorg bieden zoals je die je dierbaren gunt, het gaat terug naar de reden waarom mensen ooit in de zorg zijn gaan werken.

Toen kwamen de bezuinigingen. Met steeds minder mensen meer werk verrichten. Er komen alleen maar regels bij wat steeds meer administratieve handelingen met zich meebrengt. Er is een soort schijn kwaliteit ontstaan. Als de vinkjes maar juist zijn aangevinkt  dan is het goed. Steeds minder aandacht en tijd voor de patiënt en steeds meer uren achter de computer.

Zorgvraag groter
Ondertussen wordt de zorgvraag alleen maar groter. Het is een gevecht tegen de bierkaai geworden, ook al voor de Corona uitbraak, om de wachtlijsten kort te houden. Overvolle poli’s en nauwelijks nog echt tijd voor de persoon achter de patiënt. Als arts word je letterlijk en figuurlijk afgerekend op de productie die je draait. Nu, tijdens de Corona crisis, worden er met name veel telefonische consulten gedraaid. Ik ben nu een dokter met een headset in plaats van met een stethoscoop. De meeste electieve zorg  is stop gezet, hierdoor steeds meer complicaties van deze uitgestelde zorg. Wachtlijsten tot aan de wolken welke we nooit meer gaan inhalen.

Dit alles deed mijn werkplezier verminderen. Daarom ben ik gaan denken over hoe het anders zou kunnen: 80 % van mijn werk doe ik poliklinisch en daar heb ik geen ziekenhuis voor nodig. Dus dat kan ik naar elders verplaatsten waardoor er weer meer plek vrij komt voor patiënten die wel echt een ziekenhuis nodig hebben. Dit strookt met de huidige plannen van de overheid: de juiste zorg op de juiste plaats waardoor de zorg een stuk goedkoper en efficiënter kan.

Toen werd er bij mij een vlammetje aangewakkerd door mijn twee collega’s: Bouchra Boukhari en Lisanne Vaalburg. Het samen opzetten van een zelfstandig behandel centrum. Weer kunnen werken als arts met tijd en aandacht voor de patiënt. Eerst de patiënt zien en duidelijk de klachten uitvragen. Eerst een lichamelijk onderzoek doen alvorens allerlei vervolgonderzoeken in te zetten. Kortom weer terug naar de basis, zoals ik ben opgeleid en zoals ik vind hoe je als arts goede gezondheidszorg levert.

Alexis Kliniek
Inmiddels zijn in Ommoord de deuren opengegaan van een prachtig behandelcentrum: Alexis Kliniek. Zeer sfeervol ingericht en voelt ontspannen en vertrouwd. We hebben 2 spreekkamers en 2 behandelkamers, hier zullen de verrichtingen plaatsvinden zoals alle kleine chirurgische ingrepen, vasectomiën, spataderbehandelingen enz. Er is tevens een huidtherapie kamer voor oa laserontharing, acnebehandeling, peelings en pigmentbehandeling. In de aparte assistente-/wondkamer vinden behandelingen plaats zoals open been verzorging, belichtingstherapie bij voorstadia huidkanker, wrattenbehandeling ed.

Er werken meerdere specialisten: naast ikzelf  als uroloog, een chirurg, een dermatoloog, een huidtherapeute en een vaatconsulent. Er is geen wachtlijst, voor de meeste consulten kun je binnen een week terecht. Wij nemen drie keer zoveel meer tijd voor de patiënt, wanneer nodig, dan in een ziekenhuis. Door de ruime planning zullen afspraken, in principe, altijd op tijd plaats vinden. Door de grote ruimtes, en ruime wachtkamer kunnen wij voldoen aan alle corona regels.

Mocht je nieuwsgierig zijn of nadere informatie willen, neem dan een kijkje op de website www.alexiskliniek.nl of neem contact op met ons: info@alexiskliniek.nl, tel:  010-3107940.