Het aantal actieve websites in Nederland stijgt al jaren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een persoonlijke blog of een webshop te starten. De coronacrisis heeft hier nog weer een extra enorme boost aan gegeven. Doordat een groot deel van de fysieke winkels nu gesloten is, is de bevolking ook nog afhankelijker van online geworden! Om een website online te krijgen en te houden dient deze gehost te worden. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over hosting.

Hosting
De term hosting wordt gebruikt als het gaat om het opslaan van websites. Wat hosting in principe inhoudt is dat je een stukje ruimte op een server inkoopt. Je betaalt voor dit stukje server omdat dit een betrouwbare server is die snel is en een hoge uptime kan garanderen. In principe kun je ook gewoon je eigen website hosten, maar dit is niet aan te raden. Als je je eigen website host ben je veel afhankelijker van externe variabelen die van invloed zijn op het presteren van jouw website. Externe hosting servers kunnen namelijk veel meer garanties bieden op het gebied van snelheid en uptime. Als je zelf je website host en bij jou thuis de stroom uitvalt, liggen ook al je websites plat!

Waar moet je op letten bij hosting
Bij het uitkiezen van een hostingpartij dien je met verschillende factoren rekening te houden. De ene hostingpartij is goedkoper dan de andere hostingpartij, maar deze prijsverschillen zijn vaak wel te verantwoorden. De duurdere hostingpartijen bieden over het algemeen meer zekerheden. Als je een website hebt die veel verkeer trekt en waar je behoorlijk geld aan kunt verdienen, dan is het aan te raden om ook te kiezen voor een duurdere hostingpartij. Een voorbeeld van een betrouwbare hostingpartij is EIGEN-DOMEIN. Het is daarnaast afhankelijk van je eigen internetkennis welke hosting partij het beste bij jou past. Als je niet veel verstand hebt van de zaken omtrent de hosting, dan kun je het beste kiezen voor een hostingpartij die veel service biedt. Als je wel veel verstand hebt van deze zaken, dan heb je vaak al genoeg aan een hostingpartij die minder service biedt en daardoor vaak goedkoper is.