ROTTERDAM – Deze week komt de zevende detectiveroman uit van Paul Dieudonné, ook wel bekend als de “Rotterdamse Baantjer”. Hij is de schrijver van de populaire De Klerck-reeks waarvan al menig herdruk is verschenen. Het nieuwe boek heet ‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’ en gaat over de verdwijning van een Rotterdamse ondernemer met een twijfelachtige reputatie. Volgens de schrijver is dit deel vermakelijker en spannender dan alle vorige delen.

Paul Dieudonné: “Het schrijven van dit verhaal ging ook haast vanzelf. Als trouwe Baantjer-fan heb ik altijd gehouden van de luchtige sfeer van die boekjes. Voor dit zevende deel gebruikte ik daarom een ludiek idee dat ik al jaren in mijn hoofd had. Helaas kan ik dat idee hier niet delen, anders geef ik te veel weg. Laat ik ermee volstaan te zeggen dat ik het als kind leerde en dat het me altijd is bijgebleven. Het idee past dan ook helemaal in de Baantjer-sfeer die ik wilde scheppen. Ik geloof dat ‘Een dodelijk pact’ daardoor het meest vermakelijke deel in de serie is geworden. Maar de ontknoping is spannender dan ooit. Het leven van mijn hoofdpersoon, rechercheur De Klerck, breng ik in gevaar.”

Flaptekst: Na een koopavond is het alsof Hubèrt Captein, eigenaar van een sportwinkel aan het Weena, in rook is opgegaan. Zijn ongeruste echtgenote Paulien doet de volgende dag aangifte van vermissing. Zij gelooft dat haar man het slachtoffer is van een ernstig misdrijf. De zaak neemt een bizarre wending als er een lijk opduikt, zittend op de oever van de Meidoornsingel, met boven op zijn hoofd een knalblauw kikkertje. Het blijft niet bij één dode. Wat lang een onoplosbaar raadsel lijkt, komt tot een ijzingwekkende ontknoping die De Klerck vertwijfeld doet afvragen of hij geen fatale inschattingsfout heeft gemaakt.

Over de auteur:  Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de detectiveromans van A.C. Baantjer (1923-2010) bleef hij een band met Nederland houden. Dieudonné is als schrijver daarom sterk beïnvloed door deze beroemde Amsterdamse rechercheur en schrijver. Hij schrijft zijn detectives over rechercheur De Klerck vanuit de gedachte: Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt…
Van eerdere delen in de serie verschenen al verscheidene herdrukken. De Zweedse uitgeverij Lind&Co brengt luisterboeken op de markt. Momenteel werkt Dieudonné aan het achtste deel, ‘Rechercheur De Klerck en een fataal compromis’, een boek dat volgens de auteur aanzienlijk moeilijker is om te schrijven. Meer informatie over de auteur en zijn boeken is te vinden op www.rechercheurdeklerck.nl.

Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’ | ISBN: 9789492715609 | 144 blz. | 9,95 euro

De paperback wordt in Rotterdam door drie winkels verkocht:

Donner, Coolsingel 129
Boekhandel Snoek, Meent 126
Boekhandel Van Rietschoten, Keizerswaard 8

Maar het boek is ook in elk andere boekhandel te bestellen en via internet verkrijgbaar.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.