Foto: Rashena Vervuurt vooraan, met personeelslid Viène.

“Ik vertrouw mijn medewerkers. Ze kunnen zonder mij”

Rashena Vervuurt deed zaterdag 20 november voor ’t eerst haar nieuwe kapsalon Hizi Hair in de Lusthofstraat in Rotterdam-Kralingen open. Wegens de coronaregels geen feestje, ‘jammer genoeg’, die dag, wel ballonnen. Dankzij de flyer-actie, bewegend beeld bij de metro, grote billboards en de naamsbekendheid zat het de eerste dag vol. Zaterdag 18 december was het weer heel druk, omdat op zondag 19 december de lockdown wegens de verergerde coronasituatie zou ingaan. Na nog geen maand open te zijn geweest moest de kapsalon dicht. Rashena hoopt zeer dat ze op zaterdag 15 januari (na de persconferentie op vrijdag 14 januari) de deur weer open kan doen. “De roosters zijn gemaakt”. ‘Click & Collect’ voor haarverzorgingsproducten is mogelijk via de site/webshop. Zie onderaan. Telefonisch bestellen en afhalen kan ook.

“Ik had ambities, je kan zijn wie je wilt zijn”, zegt Rashena. Want 8 jaar geleden startte ze als franchisenemer met haar Hizi Hair kapsalon in Dordrecht. In het voorjaar van 2020 en het einde van dat jaar en voorin 2021 moest die wegens de pandemie dicht en nu dus weer, voor de derde keer. 11 personeelsleden in vaste dienst en die moeten worden doorbetaald. Volgens Rashena is de compensatie door de NOW regeling zeer beperkt en moet ze dus haar spaarcenten aanspreken maar die zijn daar natuurlijk niet voor bedoeld. “Alles gaat door, huur, belasting…”

Creatief
16 jaar jong was Rashena Vervuurt toen ze begon aan de kappersopleiding in Lelystad. Ze woonde toen in Almere. “Ik was altijd al creatief met mijn handen en kreeg daar complimenten voor”. Haar eerste praktijkervaring deed ze, 19 jaar geleden, op als stagiair bij, toen al, Hizi Hair. Ze ging daar niet meer weg en trad in dienst als  ‘junior-stylist’ (leerling), omdat het, zoals zij zegt, ‘een fijne organisatie’ is. Nu runt ze 2 filialen en ze is nog moeder van 2 kinderen (meisje van 6 jaar en jongetje van 18 maanden) ook! Zij en haar man, beveiliger bij Shell, zijn afwisselend thuis voor de kinderen. Het gezin woont in Rotterdam-Ommoord.

Up-to-date
De klanten van Hizi Hair, dames, heren en kinderen, kunnen rekenen op een ‘up-to-date’ advies, met prijsafspraak vooraf. ‘Elke dag mooi’, is het devies van Hizi Hair en met de prijs-kwaliteitsverhouding zit het goed, zegt Rashena. Achterin de salon staat de massagestoel voor een ontspannende rugmassage.

Tekst loopt door onder de afbeelding

 

Bestellen
Wat kan worden besteld, via de site of telefonisch? Haarverzorgingproducten van Kérastase, Olaplex, L’Oréal, Redken en de eigen productenlijn van Hizi Hair.

Een mevrouw komt een kleurenkit halen die ze heeft besteld, mét shampoo. Ze moet buiten blijven staan. “De klant kan zelf aan de slag”, zegt Rashena.

Traantje
Thuis is Rashena wel ’s somber en ‘laat ze af en toe een traantje’. Maar ze is nog steeds blij met haar nieuwe salon die ze deels naar haar eigen inzichten heeft laten inrichten. Het resultaat? Prettig, comfortabel en eigentijds. Komt dat door de pastelkleuren?

Trainen
“We maken niet de hele dag schoon”, antwoordt Rashena op de vraag wat zij en haar personeel doen tijdens de lockdown. Trainen, masterclasses doen, ook online, en  nieuwe kniptechnieken leren met Hair Level (leermethode voor kappersopleidingen).

Tekst loopt door onder de afbeelding

Viène
Viène Batenburg is ‘allround hairstylist’ (‘professioneel en eigentijds’, i.p.v. kapster) en eind december samen met Rashena in de salon. Ze is pas sinds 1 december in dienst en koos voor Hizi Hair vanwege ‘veel doorgroeimogelijkheden en iedereen is hetzelfde’, zoals ze het zegt. En ‘ik stapte in een warm bad’. Ze wil niet te lang ergens in blijven hangen en wil  trainer en/of floormanager (plaatsvervanger franchisenemer) worden.  Later, wie weet, eigen baas, franchisenemer.

Gezellig
Rashena vindt de Lusthofstraat een ‘heel mooie locatie’ voor haar tweede kapsalon. Ze maakte kennis met alle ondernemers in de straat en liet bij elk van hen een goodiebag achter. “Heel gezellig”, dàt vindt ze ook van de Lusthofstraat.

Droom
10 jaar geleden woonde Rashena in de Weteringstraat, in Kralingen-West. Toen droomde ze van een kapsalon in de Lusthofstraat. De droom is uitgekomen. “Blijf dromen”, is haar welgemeende advies.

Coachen
Twee kapsalons, een in Rotterdam, de ander in Dordrecht, veel kilometers scheiden de beide steden niet, toch kan je niet altijd overal bij zijn, toch? “Ik vind het leuk om mijn medewerkers te coachen. Ik vertrouw ze. Ze kunnen zonder mij”, zegt Rashena.

Hopelijk kunnen de kapsalons na 14 januari weer open. Een afspraak maken? Dat kan via de site of door te bellen.

Hizi Hair is geopend maandag t/m zaterdag (mits geen lockdown): maandag 11.00 – 17.30 uur, dinsdag, woensdag en donderdag 09.00 – 17.30 uur, vrijdag 09.00 – 20.00 uur en zaterdag 08.30 – 17.00 uur.

‘HIZI HAIR ROTTERDAM KRALINGEN’, kapsalon voor dames, heren en kinderen, Lusthofstraat 52-a, telefoon: 010-3033250,  e-mail: rotterdamkralingen@hizihair.nlwww.hizihair.nl/kralingen


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.