Fotograaf: © Lennaert Ruinen

Van 1 t/m 13 februari 2022 wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd en verwelkomen we het jaar van de Tijger. De voorbereidingen zijn in volle gang, Stichting China Festivals Rotterdam werkt net als bij het jaar van de Os aan een coronaproof concept dat zelfs in lockdown door kan gaan. Als de maatregelen in februari het toelaten, staan er meer activiteiten op de planning. De West-Kruiskade en het Kruisplein zijn alvast rood en goud gekleurd om alle Rotterdammers in de feeststemming te brengen.

Honderden lampionnen en rood-gouden banieren vrolijken de West-Kruiskade en het Kruisplein op en brengen een beetje extra licht en warmte in het winterse Rotterdam. Stichting China Festivals Rotterdam geeft hiermee een voorproefje van de festiviteiten in februari.

Niet alleen de Chinees nieuwjaarversieringen brengen extra licht in Rotterdam, de BIZ West-Kruiskade heeft geïnvesteerd in permanente straatverlichting. Via lampen in de straat worden de panden op de West-Kruiskade en het Wijkpark sfeervol belicht.

Activiteiten
De programmering voor Rotterdam Chinese New Year staat nog niet vast, maar de organisatie is voorbereid op alle scenario’s. Net als vorig jaar staat er een programma op de planning dat ook met de geldende maatregelen doorgang kan vinden. Als er in februari meer mogelijk is, zal de viering worden uitgebreid. In ieder geval zullen de vlaggenparade op de Boompjeskade en de Zodiactentoonstelling op verschillende locaties in Rotterdam te bekijken zijn. Op de website rcny.nl worden bezoekers op de hoogte gehouden van de actuele programmering.

Het jaar van de Tijger
2022 is het jaar van de Tijger. De Tijger staat bekend om zijn dapperheid, hartstochtelijkheid maar ook koppigheid. Daarnaast staat een Tijger voor vrijheid en geluk, iets wat we in 2022 allemaal wel kunnen gebruiken. Zoals elk jaar vraagt Stichting China Festivals Rotterdam kunstenaars om levensgrote beelden van de zodiacs te beschilderen, met dit jaar de tijger in het middelpunt. De tentoonstelling van de beschilderde zodiacs staat voor 2022 gepland van 1 t/m 13 februari in de Markthal Rotterdam en van 13 t/m 23 februari in het Timmerhuis Rotterdam. Vervolgens verhuizen de tijgers naar het China Cultural Center op Spui 186 in Den Haag.

(ingezonden mededeling Stichting China Festivals Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.