De VVD Rotterdam vindt dat er een metroverbinding tussen de Kralingse Zoom en Rotterdam Zuid moet komen. Daarom dient de VVD-fractie aanstaande donderdag een motie in.

Volgens raadslid Jan-Willem Verheij is het nú het moment om met een nieuwe metroverbinding aan de slag te gaan. “In 2008 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de OV-bereikbaarheid op Zuid. Toen al werd dit als een kansrijke ontwikkeling gezien. Denk niet alleen aan het infrastructurele verhaal, maar ook aan de sociale impact die het heeft op verschillende Rotterdamse wijken. Inmiddels zijn we al acht jaar verder en is het de hoogste tijd om papier in realiteit om te zetten,” aldus raadslid Verheij.

In het onderzoek van 2008 werd onder andere voorgesteld om een nieuw NS-station op Zuid te openen, ter hoogte van het stadion. Gekoppeld aan het nieuwe NS-station zou een nieuwe OV-verbinding moeten worden gerealiseerd tussen Kralingse Zoom, Stadionpark, Hart van Zuid, Stadshavens en station Schiedam Centrum. Verheij: “Dat is een heel goed idee omdat je daarmee een aantal grote knelpunten wegneemt. Het stadion wordt beter bereikbaar en de bewoners op Zuid kunnen veel sneller reizen naar bestemmingen waar veel werkgelegenheid is. De verbindingen naar de rest van de Randstad worden immers verbeterd.”

(Ingezonden mededeling VVD Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]