Buurthuis “De Kraal” ograniseert op vrijdag 20 december een Kerstdiner.
Het kerstdiner is van 18.00 tot 21.00 uur.
De kosten zijn € 10.00 per persoon + welkomsdrankje.
Er zijn 20 plaatsen beschikbaar.
Voor deelname kunt u reserveren in Buurthuis “De Kraal”
Vlietlaan 26 of bij Elizabeth Dumee 06-41.99.19.07

Vilten – workshop door Mirjam Peeters
Op dinsdag 19 november j.l. heeft Mirjam Peeters in de Kraal een viltworkshop gegeven. Er waren niet veel aanmeldingen, maar dat mocht de pret niet drukken. De 4 dames die zich wel hadden ingeschreven voor de workshop waren enthousiast. Zij zijn met Mirjam aan de slag gegaan en al snel bleek het niet zo makkelijk dan het op het eerste gezicht lijkt. Mirjam heeft de dames intensief begeleid en dat heeft mooie resultaten opgeleverd.

0201

 

Vrijwilligersdag Lief en Leed
‘s-Morgens hadden alle vrijwilligers zich om 9.30 uur verzameld bij “De Kraal”. Hier stond een busje klaar met onze chauffeur Wendel. Hij had een wagen vol geladen, vol met leuke tutten. Er werd al druk gespeculeerd waar we naar toe zouden gaan in de hoop dat Elizabeth of ik ons zouden verspreken, maar dat bleek ijdele hoop.

Zelfs Tonie en Wendel, onze super vrijwilligers, waren niet op de hoogte van de bestemming. Zij moesten mijn auto volgen en dat was niet helemaal zonder gevaar. Elizabeth en ik dachten dat de bus maar 80 km mocht rijden, dus dat was hier en daar met invoegen tussen de vrachtwagens niet geweldig. Ach ja, Wendel dacht dat wij lekker aan het babbelen waren en er geen erg hadden dat we nogal langzaam reden. Het misverstand werd op de plaats van bestemming wel duidelijk. Wendel riep ons ter verantwoording en schoot bij de uitleg gelukkig in de lach. En een gulle lach heeft hij, dat is wel te zien op de bijgevoegde foto.

03

De waren inmiddels aangekomen in “de Lier” bij Theetuin de Bongaard. Een super leuke locatie om gezellig thee te drinken maar ook voor een heerlijke lunch. De theetuin ligt achter de hoogstraat, door een steegje en de tuin ligt de bongerd aan een riviertje waar ik de naam van schuldig moet blijven. De vrijwilligers waren blij verrast. De bongaard is een grote schuur waarin allerlei oude spulletjes staan. Van oude kerkbanken tot hoedjes, koffiemolens en alles wat daar tussen zit. Aan de schuur is ook nog een glazen serre gebouwd waardoor het een speciaal karakter krijgt. Er is daar zoveel te zien, je komt ogen te kort. Er werd gewezen naar de kanten onderbroeken, hangend aan een touw in de nok van het gebouw, de vintage hoedjes in de serre en de vintage kaarten aan de wand. Kortom, er werd steeds weer iets nieuws opgemerkt.

Er stond een lange tafel voor ons klaar, want we hadden natuurlijk gereserveerd. Dat hebben we dan ook gedaan. Eerst lekker thee met gebak en later gezamenlijk aan de lunch. Tussendoor moest er natuurlijk gerookt worden. Ach ja, ik zeg maar zo, ik zeg maar niets. Gerookt vlees gaat immers langer mee.

Het was een gezellige boel, iedereen zat lekker ontspannen te genieten van de ambiance en het lekkere eten om maar niet te spreken over het gebabbel. Daar was het natuurlijk om te doen. Een lekkere gezellige ontspannen dag waar ook weer nieuwe ideeën ontsproten.

Na de lunch zijn we op ons gemak richting de kraal gereden, daar hebben we gezamenlijk lekker geborreld met een lekker glaasje wijn, limonade en borrelhapjes. Het was geen overbodige luxe om onze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Zij zetten zich immers al bijna 5 jaar in voor de wijk.

http://buurthuisdekraal.blogspot.nl/