De 21-jarige Danny Boom danst in het RTL-programma So You Think You Can Dance de sterren van de hemel. De Rotterdammer heeft het geschopt tot de finale, aanstaande zondag. “Als Danny danst, zit hij helemaal in zijn eigen wereld,” legt de vader van Danny, Robert Boom, uit.

Hij vervolgt: “Zodra de muziek klinkt, is hij weg en hij is pas weer terug als de muziek stopt.”

Van voetbal naar dansles
Toen Danny twaalf jaar was, zat hij op judo en voetbal. Van de een op de andere dag wilde hij dansen. Danny: “Ik keek samen met mijn moeder naar de concerten van Michael Jackson. Ik vond vooral de achtergronddansers heel interessant.” Zijn ouders stonden direct achter de beslissing van Danny om te gaan dansen.

Er werd een opleiding gezocht en voor extra lessen ging de jonge Crooswijker naar DPFC in Rotterdam-Alexander. Zijn juf van toen, Sylvia van de Groenendaal weet nog hoe Danny was. “Hij was een stille leerling. Heel bescheiden. Hij viel wel op door zijn talent.”

So You Think You Can Dance
Na het afronden van zijn dansopleiding vindt Danny zichzelf goed genoeg om zich op te geven voor het RTL-programma. Hij is populair bij de jury en bij de kijker, maar al die populariteit stijgt ‘m niet naar zijn hoofd. “Niks geen sterallures, hoor! Dat hebben we gelijk tegen hem gezegd,”zegt zijn vader. “Je blijft gewoon Danny uit Crooswijk en je bent niet beter dan een ander.”

Dat advies heeft de danser ter harte genomen. Toch heeft de show zijn leven wel veranderd. “Ik ben opener geworden en vrolijker. Ik heb er veel meer lol in en dat is ook belangrijk. Op die manier is het allemaal een stuk leuker.”

www.dannyboom.nl

rijnmond_offline

Update:
De 21-jarige Danny Boom uit Rotterdam heeft zondagavond de finale van het RTL-programma ‘So You Think You Can Dance’ gewonnen.

Boom versloeg de drie nog andere overgebleven kandidaten Tamara, Giovanni en Anneke.

Hij begon met nog drieduizend andere dansers aan het zesde seizoen van de RTL-danswedstrijd voor amateur-talenten.

Danny Boom’s moderne dans werd door de jury en de kijkers in Nederland en België uitgeroepen tot de beste van dit seizoen.

Hij wil zijn geldprijs van 25.000 euro delen met zijn ouders, die hem altijd steunden om zijn droom als danser waar te maken.