Nog geen blauwalg in Kralingse Plas

mei 31, 17 Nog geen blauwalg in Kralingse Plas

Met de waterstofperoxyde behandelingen van de Kralingse Plas is gestopt. Dat middel helpt (even) tegen de blauwalg maar had ook tot gevolg dat 90% van de vissen het loodje legde. Structurele maatregelen zijn nodig.

De Rotterdamse gemeenteraad riep onlangs met 2 moties unaniem op om die maatregelen te nemen. Dat kost  de gemeente veel geld, zo’n 3 miljoen, maar het lijkt er wel van te gaan komen.  Het hoogheemraadschap en  de provincie hadden daarvoor al geld  gereserveerd. Het wachten was op Rotterdam.  Het project wordt becijferd op 5,5 miljoen.

In afwachting van de werkzaamheden om de Kralingse Plas de komende zomers zo veel als mogelijk te vrijwaren van de blauwalg, geen waterstofperoxyde meer. Naar het zich laat aanzien zal er na de komende zomer worden begonnen. Wederom uitbaggeren, zoals enige jaren geleden, en de bodem van de Kralingse Plas opnieuw afzanden, en dit keer met zand waar geen blauwalg in zit. Jock Geselschap, algemeen bestuurslid van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard verklaart dat de bestrijding van de blauwalg in de Kralingse Plas een van de vijf speerpunten is van het coalitieakkoord. Het hoogheemraadschap wil wel. Afgelopen zondag kon er nog heerlijk worden gezwommen in de Kralingse Plas.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Facebook

2 Reacties

  1. JMC /

    90% van de vissen dood,lekker leefbaar!
    Had de PVDD hier al niet voor gewaarschuwd?

  2. Wetlooklover /

    Hopelijk blijft de blauwalg ook weg! Ik zwem graag in de Kralingse Plas, vooral ook wegens de steiger… Ideaal om met kleren aan vanaf te springen… 😉 Een vriend en vriendin gaan wel eens mee, zij zijn niet van die zwemmers. En kijken wel naar de plons als ik met oude kleren aan spring en dan lekker zwem. Op het laatst ga ik helemaal genieten door met mijn goede kleren aan te springen. Zij zijn blij dat zij droog blijven terwijl zij op veilige afstand naar de plons kijken… 😉 Ik geniet nog een poos van het dragen van natte kleren! Hahahaha, de eerste keer dat zij mij met mijn goede kleren aan zagen springen…. Ik liep met goede spijkerbroek, shirt en oude trui aan (het was ff wat frisser) op de steiger. Zij keken enigszins verbijsterd toen de plons gebeurde… 😉 Niet nodig, ik genoot volop, mijn kleren werden lekker zwaar, lekker gezwommen en vervolgens natuurlijk een poos natte kleren gedragen. En zo genóten van dat heerlijke gevoel!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *