North Sea Round Town is hét fringe festival van North Sea Jazz Festival dat ruim twee weken lang neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz. Verwacht een merendeels gratis en afwisselend jazz-programma met blues, ‪soul, ‪funk, ‪hiphop, ‪pop, improvisaties en veel meer. Op onverwachte plekken, pop-up’s en de grote jazz-podia.

Muzikc organiseert nog 2 concerten en een speciale Jazzkerkdienst bij Pro Rege in Kralingen in het kader van NORTH SEA ROUND TOWN. Hieronder vindt u het programma bij Pro Rege.

Kaarten voor de concerten van Stichting Muzikc in Pro Rege zijn te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner)

en via de website www.muzikc.nl


Donderdag 30 juni  Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal

Akoestische Jazz, trompet en piano

Juan-Pablo-DobalDe pianist en componist Juan Pablo Dobal werd in 1964 geboren te Buenos Aires, Argentinië. Vanaf zijn 5e speelde hij piano op het gehoor, vanaf zijn 9e kreeg hij klassieke pianoles en vanaf z’n 15e jaar heeft hij regelmatig klassieke concerten gegeven. Op zijn 17e behaalde hij het diploma voor piano-docent en won hij de eerste prijs op het “Conservatorio de Música de Buenos Aires. Op zijn 25e vestigde hij zich in ons land. Hij zat in 1989 in het toenmalige kwartet ‘Viento del Sur’ met Carel Kraayenhof. Als pianist en componist werkte hij samen div. artiesten zoals Esther Apituley, Nynke Laverman, Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Eric Vloeimans, Fernando Lameirinhas en het Aurelia Saxofoon Kwartet. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van Carel Kraayenhof.

eric-vloeimans-Chans-colijn-4Eric Vloeimans is één van de beroemdste musici van ons land. Hij speelt vanuit zijn hart en slaagt er in een brug te slaan naar publiek over de hele wereld. Hij won de Boy Edgar prijs, verschillende Edisons en vele andere prijzen, zowel op het gebied van klassieke muziek, pop, film muziek, wereldmuziek als jazz. Hij geeft les aan Codarts in Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Kaarten: € 17,50
Voorverkoop € 15,00
Studenten € 5,00
Aanvang 20:00 uur

Meer informatie en kaarten op http://www.muzikc.nl/2016/jozsef-lendvay/


Vrijdag 1 juli Barbara St. James

Barbara-St.James2Barbara St.James (vocals) met Koen Schalkwijk – piano en Marijn van de Ven – contrabas Vorig jaar studeerde zij als groot talent af bij Codarts en haar concert in Pro Rege was een groot succes. Zowel Barbara als haar band werden geroemd door het publiek en de pers. Inmiddels is Barbara begonnen met een internationale carrière. Jazzpianist en Codarts docent Johan Clement schreef over haar: “Barbara is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk; zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen”.

Kaarten: € 12,50
Voorverkoop € 10,00
Studenten € 5,00
Aanvang 20:00 uur

Meer informatie en kaarten op http://www.muzikc.nl/2016/barbara-st-james/


Zondag 3 juli Jazzkerkdienst Barbara St. James eert Mahalia Jackson

Jazz kerkdienst

Mahalia-Jackson3

The Queen Of Gospel: Mahalia Jackson!

In het kader van North Sea Round Town (NSRT) organiseert Stichting Muzikc dit jaar weer een jazzkerkdienst. Twee jaar geleden speelde Ntjam Rosie met haar band. Dit jaar werd Barbara St. James gevraagd om de muziek te verzorgen tijdens deze dienst. Zij vindt dit de perfecte gelegenheid om één van haar grootste voorbeelden te eren, The Queen Of Gospel: Mahalia Jackson! Samen met Koen Schalkwijk zal Barbara prachtige spirituals en gospels ten gehore brengen.

Entree vrije gift
Aanvang 17:00

Meer informatie op http://www.muzikc.nl/2016/jazzkerkdienst/


www.muzikc.nl
www.northsearoundtown.nl
www.midzomerfestivalkralingen.nl

North Sea Round Town

logo-Midzomer-Kralingen