Foto: Len Land photography

18 november om 15:00 – 17:00

Buurthuis De Branding is de plek waar we mogen genieten van de prachtige jazz van het vooraanstaande Ntjam Rosie Acoustic Quintet.

Bezetting ‘Ntjam Rosie Acoustic Quintet’

  • Ntjam Rosie – vocalen/gitaar
  • Floris Windey – trompet
  • Hassan Ait Moumad – gitaar
  • Rik van der Ouw – basgitaar
  • Koko Lawson – Percussie

Ntjam Rosie
Sinds de release van het album ELLE in 2010 heeft de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) een trouwe fanschare opgebouwd in binnen en buitenland. Sindsdien heeft zij niet stilgezeten. Na haar zesde studio album ‘Family and Friends’ (2020) dat door pers en publiek wederom goed werd ontvangen volgde eind 2021 de intieme en thuis opgenomen solo EP, ‘Home Cooking’. Haar laatste werk, de met SMANDEM. opgenomen EP ELLE–Reworked verscheen in April 2023.
Ntjam Rosie werkte met vele grote namen in de Nederlandse jazzscene waaronder het Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Reinier Baas, Ronald Snijders, en Teus Nobel. Ze trad op met orkesten als het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Nederlands Blazersensemble en speelde op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. Op nationale radio en televisie is zij een graag geziene gast. Ook in het theater is Ntjam Rosie geen onbekende. In 2022 werkte ze mee aan de controversiële en prijswinnende theatervoorstelling Dear Winnie,. Eerder toerde zij langs Nederlandse theaters met het Artvark Saxophone Quartet (Homelands), had ze een rol in Urban Myth’s We hadden liefde, we hadden wapens en produceerde zij haar eigen voorstelling Breaking Beats.

vrije gift ter plaatse

Buurthuis De Branding
Isaäc Hubertstraat 153
Rotterdam, 3034 CS