Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

We mogen wel stellen dat dit een heel bijzonder jaar is met corona en voor Super-Actief was het extra uitdagend. Veel activiteiten moesten anders, maar ondanks dat hebben we ontzettend mooie dingen zien gebeuren.

Gepaste afstand
Corona heeft ook veel creativiteit gebracht. In plaats van verre uitjes hebben we de hele zomer dichtbij op gepaste afstand activiteiten georganiseerd die allemaal goed bezocht zijn. We hebben veel lol gehad met elkaar.

Door de situatie zijn we ook gestart met belcirkels, 22 stuks waren er actief in 2 weken. Veel mensen die elkaar gebeld hebben, hebben elkaar nu ook live ontmoet. Super!

Telebakkie
We hebben met Kees Penninx van ActivAge, Telebakkie uitgevonden en toegepast. Een groepsgesprek per telefoon met 6 mensen tegelijk. Wat was dat gezellig! In plaats van een kop koffie bij elkaar in de huiskamer nu met je eigen koffie op de bank aan de telefoon. Wilt u wat meer uitleg daarover? Kijk dan op super-actief.nl/telebakkie-telefonisch-koffie-uurtje-voor-ouderen.

Wijksteunvrienden
Maar, corona zorgt er helaas ook nog steeds voor dat veel ouderen thuis blijven, omdat zij angstig zijn. Wij merken dat de eenzaamheid daardoor is toegenomen en dat meer mensen behoefte hebben aan 1 of 2 bezoekers aan huis. Daarom ook nu weer een oproep.

Wijksteunvrienden zijn nu harder nodig dan anders, vooral vaste gezichten bij vaste ouderen, zodat ze samen kunnen afspreken hoe ze de corona maatregelen volgen.

Bij Super-Actief blijven we doorgaan met activiteiten op veilige afstand maar een flink aantal mensen vindt dat toch nog eng. Voor die mensen zijn we op zoek naar Wijksteunvrienden. We hebben een doel gesteld van het vinden van 20 Wijksteunvrienden dit jaar en die hebben we eigenlijk ook keihard nodig. We hebben nu 18 nieuwe wijksteunvrienden mogen ontvangen, maar we blijven zoeken naar mensen die ons willen helpen, bent u dat?

Wilt u een steentje bijdragen, kunt u een uurtje of twee uurtjes per week van uw tijd missen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek om een juiste match te maken. We vragen voor iedere Wijksteunvriend een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan om zoveel mogelijk veiligheid te bieden.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979; Clara van Vliet, 06-54362001; website: www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief/

Activiteiten

Iedere maandag: 12.30 – 13.30 uur. Sociaal Vitaal in

De Pomp, Rijnwaterstraat 23-B, Rotterdam,

aansluitend met een kop koffie. Dit is beweging op maat, vanaf de stoel of staand en u doet mee wat u mee kan doen. Begeleiding door een professionele sportleraar. De eerste keer meedoen is gratis, daarna kost het € 5,- voor 5 keer. Aanmelden is nu wel verplicht vanwege de corona maatregelen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.