Foto: © Arnoud Verhey

Een gedeelte van de Kralingse Plaslaan, de Mecklenburglaan, het Mecklenburgplein en de Dillenburglaan krijgt nieuwe riolering. De werkzaamheden beginnen in oktober. Op woensdag 3 juli is er een informatiebijeenkomst op het Mecklenburgplein. 

Tijdens dit inloopmoment kunnen bewoners zich laten bijpraten over de riolerings- en straatwerkzaamheden. Ook het plan voor de nieuwe groen op het Mecklenburgplein is dan te zien. Tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen mensen langskomen.

Wat gaat er gebeuren?
De gemeente vervangt de riolering aan de noordzijde van de Mecklenburglaan en enkele omliggende straten. Er komt hier een gescheiden rioolstelsel, dit betekent dat er straks twee rioolbuizen zijn. Eén van deze buizen vangt alleen regenwater op. Dit systeem kan meer water opvangen bij hevige regenbuien, daardoor is de kans op wateroverlast op straat en in tuinen wat kleiner.

De gemeente legt niet alleen nieuwe riolering aan, maar verhoogt ook enkele straten omdat deze wat verzakt zijn. Daarnaast wordt de Mecklenburglaan breder gemaakt. Auto’s op de stoep parkeren hoeft daardoor niet meer. De stoep wordt wel 50 centimeter smaller.

Meer informatie
Op de hoogte blijven? Dat kan via de BouwApp, met deze gratis app houdt de aannemer de omwonenden op de hoogte van het laatste nieuws. Voor vragen of opmerkingen kunnen bewoners terecht bij omgevingsmanager Iris Jongeneel via (010) 307 21 66 of mecklenburglaaneo@vdmbv.com.

(Persbericht wijkraad Kralingen – Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.