Rotterdam – Brutale dieven hebben dinsdag aan het begin van de avond op de Boerschaplaan in Rotterdam twee enorme bouwsteigers van beiden 12 meter hoog, afgebroken en meegenomen. De steigers hebben een waarde van 50.000 euro. De politie doet onderzoek.

Woensdagochtend kwamen medewerkers van het bouwbedrijf aan op de Boerschaplaan om verbaasd te constateren dat de complete steiger weg was. De mannen zijn al weken bezig met werkzaamheden aan de flats op de Boerschaplaan. De nog zo goed als nieuwe steigers waren hiervoor gehuurd.

Agenten deden buurtonderzoek en spraken al met enkele getuigen. Daaruit kwam naar voren dat het waarschijnlijk om ongeveer vijf daders gaat die tussen 17.00 en 18.00 uur met behulp van een witte bus de diefstal hebben gepleegd. Na afloop is de bus weggereden via de Schapendreef, richting de Boezemstraat en uiteindelijk op de Bosdreef voor het laatst gezien.

Het afbreken van de steigers, die verankerd stonden, moet een hele klus geweest zijn. De politie heeft al enkele getuigen gesproken, maar mochten er meer mensen zijn die dinsdag aan het eind van de middag of begin van de avond het groepje mannen en/of het genoemde busje hebben gezien, dan komt de politie graag met hen in contact. De politie is vooral op zoek naar beeldmateriaal. Heeft u informatie die van belang kan zijn, belt u dan alstublieft 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Anoniem melden mag ook op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)