De politie onderzoekt een schietpartij bij de Kreeftstraat in Rotterdam-Oosterflank. Mogelijk is er over en weer geschoten. Scholen in de directe omgeving zijn gesloten en schoolkinderen moeten binnen blijven.

Rond 09:30 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen over schoten in de omgeving van het Poolsterplein bij Rotterdam Alexandrium. Kogels zouden ook beland zijn in de Zeeman en een filiaal van de McDonald’s.

Volgens ooggetuigen zou er vanuit een auto geschoten zijn op een zwarte Range Rover. Die zou gepantserd zijn, maar dat kan de politie niet bevestigen.

In de Range Rover zaten een man en een vrouw. Een van hen is daarna uitgestapt en heeft het vuur geopend op de andere wagen.

Daarna zijn de drie mannen in de lichter getinte auto weggereden. Een eind verderop, op de Hoofdweg, zouden de drie de wagen hebben verlaten.

“Kort na de schietpartij meldde iemand dat zijn of haar auto is meegenomen door iemand anders, een carjacking”, zegt een woordvoerder van de politie. “En omdat beide gevallen zo dicht op elkaar zijn gebeurd, sluiten we niet uit dat de zaken met elkaar te maken hebben.” Bij de Carjacking is niemand gewond geraakt.

Ooggetuigen melden dat zeker twee van de drie mannen met de auto zijn weggereden. De mannen hadden een machinegeweer bij zich.

Inmiddels zijn twee personen gearresteerd

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.