Voor deelgemeentevoorzitter Wim van Heemst was het de eerste keer dat hij de genodigden mocht ontvangen tijdens de eindejaarsbijeenkomst in de raadzaal aan de Oostzeedijk. “Een mooie mix van actieve Kralingers en Crooswijkers, oude en nieuwe vrienden van de deelgemeente,” aldus Wim van Heemst.

Traditiegetrouw stond de eindejaarsbijeenkomst ook dit jaar weer in het teken van de uitreiking van de ‘Zonnetjes’. Kralingen-Crooswijk kent veel enthousiaste vrijwilligers; een aantal onderscheidt zich op een bijzondere manier. Dit wordt gezien door de deelgemeente, maar ook door mede-buurtbewoners. Om de terechte waardering uit te spreken reikten de leden van het dagelijks bestuur op 20 december de ‘Zonnetjes’ uit. Bijzonder van deze waarderingsonderscheiding is dat alle bewoners van Kralingen-Crooswijk hun ‘buurtkanjers’ kunnen nomineren. En daarvan was dit jaar flink gebruik gemaakt! Maar liefst 10 ‘Zonnetjes’ werden uitgereikt. Naast een geldbedrag van €500,- kregen de winnaars een mooie illustratie. Deze tekening brengt Kralingen-Crooswijk in beeld en per winnaar de bijzondere kenmerken van zijn of haar vrijwilligerswerk. Aan wie? Kijk hiervoor op pagina 4 van deze deelgemeentepagina.

Fotograaf: Sabine Bison

Fotograaf: Sabine Bison

Een bijzonder jaar
“Een bijzonder grote ‘Zonnetjesoogst’ dit jaar. Sowieso een bijzonder jaar. Het laatste volledige jaar als deelgemeente,” memoreerde Van Heemst. “Terugkijkend, niet alleen op 2013 maar op de gehele bestuursperiode heb ik veel waardering voor wat er is bereikt in deze mooie deelgemeente, door inspanningen van de gekozen bestuurders van links tot rechts. Maar het wezenlijke verschil maakt de betrokkenheid van de bewoners. De grote opkomst hier laat dit ook weer zien. Uiteindelijk zijn het de bewoners waar het om draait. Als straks na 19 maart de deelgemeenten plaats hebben gemaakt voor de gebiedscommissies is dat niet anders. Ook dan kunt u 15 gekozen leden van de gebiedscommissie blijven aanspreken zodat de belangen van de bewoners van het gebied Kralingen-Crooswijk goed worden vertegenwoordigd. Dat is het goede dat blijft. Ga dus allemaal stemmen op 19 maart. Niet alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen maar ook voor de gebiedscommissie!”

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk