Uitgebreid SUV’s en Crossovers testen onder allerlei omstandigheden

Een Subaru beschikt over bijzondere techniek, iets dat lang niet iedereen weet. Daarom heeft Subaru-dealer CiTO nu de Winter Testdagen. Tijdens die dagen worden de voordelen van onder meer boxermotor, CVT-automatische transmissie, EyeSight, permanente vierwielaandrijving en nog veel meer zaken uitgelegd. Om de conclusie alvast te verklappen: Subaru past die techniek niet toe omdat het merk zich wil onderscheiden, maar omdat de auto’s er beter van worden. Op de Winter Testdagen bij Subaru-dealer CiTO in Capelle aan den IJssel is het volledige verhaal te horen. En kan er natuurlijk worden proefgereden. Deelnemen is gratis.

Rijden, daar gaat het om bij de Winter Testdagen. Want eerlijk is eerlijk, een goed verhaal over de techniek van de auto begint pas te leven als je achter het stuur plaatsneemt. Rijden dus, en veel. Maar niet voordat de filosofie van het merk is uitgelegd. Dat gebeurt niet in een uren durend betoog, maar kort en bondig. De techniek komt aan bod, maar ook slimmigheden als de dunne dakdragers waardoor het uitzicht beter is, de handige opstapjes op de dorpels en de veiligheidshaken in de achterportieren. Deze details, samen met de doorwrochte techniek van elke Subaru, maakt de auto’s zo bijzonder. En dus de moeite van het testen waard.

Hoewel de proefritperiode is gedoopt tot Winter Testdagen, is de kans aanwezig dat de testomstandigheden allesbehalve winters zijn. Daarom heeft Subaru-dealer CiTO een uitgekiende testroute uitgezet zodat alle belangrijke aspecten van de testauto uitvoering kunnen worden geprobeerd. Reken op snelweg, hellingen, indien gewenst off road en nog veel meer. Ook goed om te weten: wie zijn auto veel gebruikt als trekauto kan dit aangeven, zodat er tijdens de proefrit ook met caravan of trailer kan worden gereden. Alleen zo krijgt iedere klant een goed beeld van de Subaru die hij mogelijk koopt, alleen zo leer je een Subaru op waarde te schatten.

Wat niet aan bod komt, althans niet tijdens de Winter Testdagen, is de betrouwbaarheid. Simpelweg omdat dat niet gedurende een proefrit, hoe uitgebreid ook, is aan te tonen. Daar moet het woord van Subaru-dealer CiTO worden geloofd. En de ontelbare reviews van tevreden klanten, zoals ook de statistieken helpen om de betrouwbaarheid te duiden: van alle Subaru’s die tien jaar geleden op de weg kwamen, rijdt 97% nog steeds rond. Voor de oplettende lezer: inderdaad, dit percentage lag een paar jaar geleden nog op 96%.

De Subaru Winter Testdagen worden gehouden tot het einde van de winter, deelname is gratis en vrijblijvend en er kan worden gereden met de Subaru XV, de Outback en de Forester.

Aanmelden kan op Subarutestdagen.nl of rechtstreeks bij Subaru-dealer CiTO in Capelle aan den IJssel.