Vastgoed Rotterdam voldoet niet aan verplichtingen

De Ontdekhoek kan door. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 25 april viel nagenoeg de hele raad over wethouder Simons heen. Die is verantwoordelijk voor wat huisbaas Vastgoed Rotterdam de Ontdekhoek aandeed. Vastgoed wilde geen afbetalingsregeling voor de huurschuld die was ontstaan door de sluiting tijdens de corona-periode. Sluiting van de Ontdekhoek dreigde.

De Ontdekhoek, in Crooswijk, laat kinderen in de basisschoolleeftijd op een toegankelijke manier kennismaken met techniek. Aan mobieltjes is daar geen behoefte. Hoofd en handen dienen te worden gebruikt om allelei fysieke problemen en opgaven op te lossen. Leuk en leerzaam en ‘aanvullend’ op het onderwijs. Kinderen kiezen steeds minder vaak voor een technisch vakkenpakket, terwijl er een groeiende behoefte is aan techneuten. En komt er niet zoiets aan als een ‘energietransitie’?

Verbazing
De gemeenteraadsleden verbaasden zich op 25 april over de onbuigzaamheid van Vastgoed. Tot het corona-debacle hield de Ontdekhoek financieel zijn eigen broek op. Wethouder Simons erkende dat Vastgoed te voortvarend te werk was gegaan en zegde toe in geprek te gaan met Ontdekhoek-bestuurders Karol Henke en Robert Schuurmans Stekhoven.  Onmiddellijke sluiting was van de baan en over de afbetaling moest maar ’s worden gepraat. Simons gaf ook te kennen dat het gebouw ‘sober en doelmatig’ was onderhouden sinds 2017, het jaar dat de Ontdekhoek erin trok.

Hoofdstroomleiding
Dat laatste nu wordt bestreden door Henke en Schuurmans Stekhoven. Volgens hen was er in 7 jaar helemaal niks gebeurd, ondanks vele meldingen. Zo deed bijvoorbeeld de centrale verwarming het niet of maar deels. Dus wel de huurschuld van ruim 100.000 euro afbetalen terwijl Vastgoed jarenlang zijn plichten niet nakwam? Henke wil daarover in de slag.

Woensdag 1 mei kwam eindelijk een monteur langs om het een en ander te repareren. Die stond na een blik in de groepenkast te hebben geworpen opeens weer voor de neus van Henke met de mededeling dat hij een levensgevaarlijke situatie had aangetroffen, de hoofdstroomleiding was deels gesmolten. En dat dateerde niet van gisteren. Gelukkig kon de monteur onmiddellijk repareren. De Ontdekhoek kan door, maar hoe lang nog? Dat vragen Henke en Schuurmans Stekhoven zich af. Het ziet er naar uit dat het een en ander dient te worden rechtgezet. Zie ook: ontdekhoek.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.