• TopZorg predicaat slaapapneu voor Havenziekenhuis

Zorgverzekeraar Menzis kende het Havenziekenhuis een speciale aanbeveling toe voor de behandeling van slaapapneu (ademstilstand of verzwakte ademhaling tijdens de slaap) bij het Slaapen snurkcentrum aan de Maas.

Het TopZorg predicaat is toegekend op grond van wat patiënten belangrijk vinden bij de behandeling van slaapapneu. Vooral voorlichting en begeleiding en een korte wachttijd wegen zwaar. Het Havenziekenhuis is het enige ziekenhuis in de regio Rotterdam dat deze aanbeveling van Menzis heeft gekregen. Sinds 1 juli kunnen patiënten van het Havenziekenhuis ook gebruik maken van online begeleiding bij de behandeling van hun slaapapneu via de NSI-Apneu Coach.

Een slechte nachtrust heeft een grote impact op een mens en zijn functioneren in het dagelijks leven. Daarom is het van groot belang dat de patiënt met slaapapneu niet alleen bij een zorgaanbieder terecht kan met voldoende ervaring, maar dat deze de patiënt ook goed begeleidt. Onderdeel van een goede begeleiding is goede voorlichting, waarvoor voldoende tijd gereserveerd is.

Thuis
Bij het Havenziekenhuis vinden de slaaponderzoeken meestal thuis plaats; een vertrouwde omgeving in het eigen ritme van de patiënt. Daarnaast is er aandacht voor aanvullende behandelmogelijkheden zoals stoppen met roken en afvallen en worden patiënten bij het Havenziekenhuis begeleid door een OSAS-verpleegkundige.

Longarts Monique Klaaver is blij met de erkenning van Menzis: Ons Slaap-en snurkcentrum aan de Maas is een samenwerkingsverband tussen het Havenziekenhuis en het Erasmus MC, onze moederorganisatie. Het TopZorg predicaat is een mooie waardering voor de inzet van ons hele team. Goede zorg mét persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Ook bij de behandeling van slaapapneu vinden we het erg belangrijk om te luisteren naar de wensen van de patiënt.”

longarts Monique Klaaver

longarts Monique Klaaver

Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist. Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines. Het Havenziekenhuis is een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam (hoofdlocatie), tel. 010-4043300, www.havenziekenhuis.nl

(ingezonden mededeling Havenziekenhuis)

uitgelichte afbeelding: Google streetview