Super-Actief werkt al ruim 5 jaar aan het versterken van het netwerk van bewoners in De Esch en Struisenburg. Struisenburg is daar langzaam maar zeker bijgekomen. Met financiële ondersteuning van het Oranjefonds mochten we ons project Wijksteun ontwikkelen en we zijn trots op hoe het nu is. Er zijn veel activiteiten en veel bewoners weten ons te vinden voor ondersteuning en hulp.

Heel veel bewoners zijn elkaar meer gaan helpen. Dat is waar het echt om gaat, want met elkaar maak je de wijk waar je woont fijner. Dit jaar hebben we opnieuw geld van het Oranjefonds gekregen voor “Samen De Esch” waarbij we jong en oud meer met elkaar verbinden. Nog meer energie in het verbinden van alle leeftijden aan elkaar. Wil jij meepraten in een groep van jong en oud om een programma met elkaar of voor elkaar te maken? Laat je dan horen. 1x per maand gaan we met elkaar in gesprek over wat er speelt onder jongere mensen, jonger dan 55 en mensen boven de 55 jaar. Hoe kunnen we elkaar versterken! Doe jij mee? Dat zou Superfijn zijn.

Wekelijks programma
Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, gaan we weer volop aan de slag met diverse activiteiten voor 55-plussers. Sociaal Vitaal, een koffieochtend in Mazesteyn waar ieder welkom is, SuperDag en vanaf volgende week met een zomerprogramma.

Helaas kunnen we niet met z’n allen op reis en het reizen naar andere landen is nog best lastig met alle verschillende maatregelen, dus wij gaan op reis naar Gran Balconia.

Wilt u de reisgids van Gran Balconia ontvangen? Dat kan, mail dan naar info@super-actief.nl of bel even.

Een tipje van de sluier van Gran Balconia
Iedere maandag komen we in beweging met Sociaal Vitaal, maar we voegen er een gezonde vakantielunch aan toe (3,50) Wie niet kan bewegen kan ook alleen komen lunchen.

Op donderdag doen we iedere week bijzondere of grappige en leuke dingen, zoals een dagje naar Gouda en uit eten bij een bewoner in de tuin, een muziekbingo, enzovoort. Nu nog alleen in en om De Esch, maar met een beetje geluk horen we 15 juli of we dit kunnen verdubbelen met Struisenburg erbij. Dan wordt de reisgids daar ook snel verspreid. Natuurlijk is iedereen nu ook al welkom dus heb je zin, meld je gewoon aan. Alleen is het vertrek dan in De Esch.

Vrijwilligers
We zijn voor de reis naar Gran Balconia nog op zoek naar vrijwilligers die een rolstoel willen duwen zodat ook bewoners die minder goed ter been zijn mee kunnen doen. Wil jij helpen? Al heb je maar 1 donderdag beschikbaar, bel toch even.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman 06-11886979; website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

Mailen kan naar info@super-actief.nl

 

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.