Rotterdam-Kralingen – Het eerste concert van 2018 in de Sint Lambertuskerk staat in het teken van de barok. Jenny Haisma, sopraan, Hilde de Wolf, blokfluit en de organist van de Lambertus, Eric Koevoets, vormen tezamen het Trio Lambertus. Zij brengen op zondag 4 maart 2018 om 15.15 uur een programma met werk van o.m. André Campra, Georg Philipp Telemann en Johann Sebastian Bach. Het belooft een programma vol afwisseling te worden, waarin aandacht is voor de Passietijd en het naderende Paasfeest en aldus een uur vol bezinning en schoonheid vormt.

Trio Lambertus brengt bijzondere barokmuziek
De drie musici, waarvan Eric Koevoets in dit geval het kistorgel bespeelt,  traden in de Lambertus al vaker succesvol op als baroktrio. Dit beviel hen zo goed, dat ze besloten om hun samenwerking te bestendigen onder de naam Trio Lambertus. Bijzonder bij dit concert is, dat zij van de Fransman André Campra werken uitvoeren. Aan het eind van de 17e eeuw was hij Maître de Chapelle in de Notre Dame van Parijs en hij behoort tot de groten van de Franse barok. Hij componeerde onder meer het vrolijke Jubilate Deo, dat bij het concert te horen is.

 

Waar, wanneer?
Het concert op zondag 4 maart begint om 15.15 uur.  De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 14.45 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum ’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus / Cintha de Vreede)