Open Dag Rotterdamsche Manège zaterdag 17 september 2016 – Kennismaking met de paardensport en historische hippische locatie.

Traditiegetrouw opent de Rotterdamsche Manège in de nazomer haar deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag.

De Open Dag vindt op zaterdag 17 september plaats gelijktijdig met de Open Manegedagen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie Nederlandse Rijscholen (FNRS). Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er o.a. demonstraties mennen en is er een hoefsmid aan het werk. Bezoekers kunnen zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken.

ponyrijden-1

“Deze formule waarbij wij alle deuren openen voor omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden voor de paardensport kan elke keer weer op grote belangstelling rekenen, voor sommigen is het een eerste kennismaking met de hippische sport, voor anderen betekent het een terugkeer naar een passie uit de jeugd. Wellicht is het voor de bezoekers een goed moment om een keuze te maken voor de paardensport of deze bijzondere traditierijke vereniging, ” zegt Arjen Smallengange, voorzitter van de vereniging die inmiddels 179 jaar bestaat.

manege

Bezoekers kunnen volop deelnemen aan activiteiten
De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld te worden, ze weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn de jongste bezoekers in de gelegenheid om op de pony te stijgen. Kinderen kunnen hoefijzers schilderen en deelnemen aan een paardenquiz. Een hoefsmid demonstreert zijn ambacht aan de aanwezigen.

paarden

De gehele middag zullen leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie verstrekken over de vereniging, de verschillende mogelijkheden, lessen, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis. Het programma van uur tot uur:

10-16 uur kijken naar paard- en pony rijlessen voor volwassenen en kinderen
10-11 uur demonstratie carrousel rijden door Zaterdag Ochtend Club
11-12 Stap-les voor kinderen
12-13 Rondleidingen in het monumentale complex
13-14 Demonstratie Menproefje door kinderen
14-15 Stap-les voor kinderen

Voor meer informatie, locatie, etc.: www.jockeyclub.nl en/of www.manegedagen.nl

jockey-club-rotterdam

Over de Jockey Club
De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 179-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Op de bijzondere locatie is de vereniging gehuisvest in het monumentale gebouw, ontworpen door Van Tijen, en de ultramoderne Grandstand. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIO-terrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos. Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum en het enige TTC voor dressuur én springtalenten.

Rotterdamsche Manège,
Kralingseweg 120,
3062 CG Rotterdam

flyer