‘Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg op zaterdag 21 maart opent Zorgcentrum Rubroek in Crooswijk zijn deuren voor het publiek van 10.00 uur tot 16.00 uur. Jong en oud zijn welkom en kunnen een kijkje binnen dit grote zorgcomplex van Senions nemen. Rubroek heeft een gezellige en typische Oud-Crooswijkse sfeer. Ouderen wonen er ieder op een eigen manier prettig en krijgen zorg en activiteiten aangeboden die bij hen passen. Daarnaast wonen zij middenin de wijk en hebben ze nauw contact met buurtbewoners. Bezoekers op de Dag van de Zorg kunnen de sfeer zelf proeven of informatie inwinnen over werken in de ouderenzorg bij een zorgorganisatie als Middin.

Programma
Om 10.00 uur in de hal van het zorgcentrum verwelkomen de medewerkers van Rubroek het publiek van harte. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers informatie inwinnen over diverse onderwerpen bij de aanwezige kraampjes met o.a. informatie over de activiteitenbegeleiding, cliëntenloket van Middin, vrijwilligerswerk, opleidingen, stages etc. Rondleidingen langs de dagverzorging, serviceflat en zorgcentrum worden gedurende de dag gegeven. Het bekende wijkrestaurant van Rubroek is de gehele dag geopend voor drankjes, lunch of snacks. Ook kan men informatie inwinnen over het Wijkservicepunt Goudseplein dat gevestigd is in Rubroek. Dit servicepunt verbindt wijkbewoners aan organisaties en biedt hen sociale en maatschappelijke ondersteuning, zoals bijvoorbeeld de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Gratis vervoer
Om de rit naar Rubroek aangenaam te maken, biedt Rubroek een gratis vervoersservice. U wordt met de Wijkauto opgehaald en thuisgebracht. Hiervoor dient u zich minstens een dag van te voren aan te melden via telefoonnummer: 010-2171919.
Activiteiten

  • Bloeddruk- en bloedsuikermetingen
  • Loterij
  • Voedingskraam: advies over diëten en goede voeding ‘eten om niet te vergeten’
  • Diverse workshops
  • Uiterlijke verzorgingshoek: kapper e.d.

Rubroekl

Over Senions
Zorgcentrum Rubroek maakt deel uit van Senions, onderdeel van Middin. Senions ondersteunt ouderen zodat zij zelf kunnen kiezen hoe zij willen leven. Een goede oude dag, middenin de wijk, middenin de samenleving.

Over Middin
Over Middin Middin ondersteunt mensen met een beperking en ouderen zodat zij zelf kunnen kiezen hoe zij willen leven. Middenin de wijk, midden in de samenleving. Omringd door mensen die zij belangrijk vinden. Middin begeleidt mensen met een verstandelijke lichamelijke of meervoudige beperking. Maar ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel of mensen met een beperking door ouderdom. Middin helpt met professionele ondersteuning en zorg op ruim 190 locaties, maar ook aan huis, op school of werk. Middin is werkzaam in de provincie Zuid-Holland. Onze 2.950 professionele medewerkers bieden begeleiding en zorg aan ruim 4.000 cliënten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Receptie Rubroek: tel. 010-4134854

middin senionsZorgcentrum Rubroek
Crooswijksekade 15
Rotterdam