Drie sportieve wensen van jongeren in Crooswijk kwamen uit: een speelcontainer, een freerun parcours en een glow-in-the-dark veld. Op vrijdagavond 16 september werden deze drie sportieve aanwinsten door wethouder Adriaan Visser (op de foto links) en gebiedsvoorzitter Kralingen-Crooswijk Rens van Overdam officieel in gebruik genomen. En in het najaar komt daar nog een indoorspeeltuin bij. Sterfotograaf Winish Chedi was er weer bij.

Speelcontainer
De container is een opslagplaats voor sportmaterialen. De sportleider van Streetlab, maar ook Excelsior4all maken er gebruik van voor bijvoorbeeld honkbal- en voetbalclinics. De container kreeg een kunstzinnig uiterlijk. Kinderen en jongeren uit de buurt hielpen kunstenaar Daniel Claessens en de gemeente zette ‘m neer.

Freerunparcours
Freerunnen is een populaire vorm van urban sport. Freerunner Onur Eren maakte het ontwerp, de gemeente zorgde voor de aanleg

urban-sportvelden-schuttersveld

Glow in the dark-basketbalveld
Het eerste glow in the dark-basketbalveld in de openlucht in Rotterdam werd niet in het zonnetje gezet maar, beter, in duisternis gehuld, om vervolgens de belijning te laten opgloeien: ’s avonds basketballen op Krajicek Playground Schuttersveld was nog nooit zo avontuurlijk! Behalve de gemeente vonden ook de Krajicek Foundation en het Job Dura Fonds dit zo speciaal, dat de drie partijen de aanleg mogelijk maakten.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]