KKC: Voor wat hoort wat

Voorzitter van Kunstroute Kralingen-Crooswijk, KKC, Jan de Grauw was een van de sprekers tijdens de officiële opening van de (7e!) editie in Galerie Kralingen, afgelopen vrijdagavond. Hij had twee boodschappen: 1. Belangstellenden moesten maar lid worden van een ‘vriendenclub’ van de KKC en bereid zijn een donatie te doen 2. De deelnemende kunstenaars moeten bereid zijn om in de toekomst een tegenprestatie voor alle ‘exposure’ te verrichten. Bijvoorbeeld een lesje over kunst op een basisschool. We zijn in de tijd aangeland van ‘voor wat hoort wat’.

Jan de Grauw

KKC: Street Art in Crooswijk

In Crooswijk kwam afgelopen zaterdag de Art Parade, kleurig uitgedoste kinderen, onder leiding van Carole Hietbrink, aan bij de Rakakker, de wijktuin in het Schutterskwartier. Die wijk is volgeschilderd door plaatselijke kunstenaars, street art, ter gelegenheid van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, natuurlijk. De Crooswijkse prinses op de foto had zich extra mooi aangekleed voor de gelegenheid.

Art Parade kkc

KKC: foto-expositie Buitenhuys

Een prachtige nieuwe locatie voor de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, KKC, seniorenhuisvesting Buitenhuys aan de Charlotte de Bourbonlaan in Kralingen. Bekende Rotterdamse fotograaf Maarten Laupman wist de aandacht van zijn toehoorders vast te houden met zijn bij elkaar gegoogelde toespraak. Hij toonde een foto van de aarde, vanuit de ruimte gemaakt. Dat ter relativering van al de fotografen die daar rondscharrelen. De expositie is zeker de moeite van een bezoek waard. Wat een fotograaf het beste kan doen als hij geld wil verdienen? Zijn fototoestel verkopen, aldus Laupman. Zie: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

Charlotte de Bourbonlaan kkc

KKC: Schrijvers en dichters

Zaterdagavond 5 oktober in de Witte Slagerij, in het Schutterskwartier: de avond voor plaatselijke schrijvers en dichters om uit eigen werk voor te dragen. Een nieuwe loot aan de stam van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Niemand liep weg, ook De Ster niet, want de performances kwamen recht uit het hart. Kralinger Micha de Gans verzon de tekst ‘Art is a performance of nature’. Denkt u daar maar’s over na. Die tekst gaf hij vervolgens fraai vorm en liet die afdrukken op witte T-shirts. Die zijn te koop!

Witte Slagerij dichters