Els Erkens vond het na 20 jaar bij de Van Veldhuizen Stichting tijd om wat anders te gaan doen. De Van Veldhuizen Stichting runt een zestal kinderdagverblijven in Rotterdam, waaronder Dikkertje Dap in de Isaac Hubertstraat in Crooswijk, en opvoedwinkel Twinkeltje. Het draait bij de Van Veldhuizen Stichting om ‘Kinderopvang Plus en Opvoedondersteuning’. Zie voor informatie: www.vvsdikkertjedap.nl.

Met Renate Verschoor deed Els Erkens 7 jaar de directie. Renate Verschoor blijft zitten waar ze zit en is dus nu de (enige) directeur van de Van Veldhuizen Stichting.

Om haar afscheid niet alleen een feestje te laten zijn was er op donderdag 21 april een ‘miniconferentie’ georganiseerd, in het Bibliotheektheater. Na de enthousiasmerende inleiding door Ida Ouweneel, directeur CJG Rijnmond, kwamen Mieke Vergeer van het Nederlands Jeugd instituut (NJi; www.nji.nl) en Bert Prinsen van deJeugdZaak (www.dejeugdzaak.nl) aan het woord.

Aan de opvoeding van je kinderen kan je zomaar beginnen. Vastgesteld werd dat niemand van de aanwezigen een opvoedcursus had gevolgd. Maar voor veel noodzakelijke vaardigheden in het leven moeten we leren. Denk aan het rijbewijs. ‘Opvoeden is het laatste taboe’. Als het fout gaat dan roepen we te snel de hulp in van deskundigen, terwijl het vaak gaat om ‘normale problemen’.

Bestuursvoorzitter van de Van Veldhuizen Stichting, Michel de Visser kreeg Els Erkens aan het lachen. Hij vergeleek haar achtereenvolgens met prinses Diana (grote warmte), Maria Montessori (altijd op zoek naar vernieuwing) en Christine Lagarde (managementvaardigheden).

Li-re: Bert Prinsen, Michel de Visser, Els Erkens, Ida Ouweneel en Mieke Vergeer.

Li-re: Bert Prinsen, Michel de Visser, Els Erkens, Ida Ouweneel en Mieke Vergeer.

Els Erkens gaf haar hart 20 jaar lang aan de ‘preventieve, laagdrempelige opvoedondersteuning’. Ze neemt een ‘sabbatical’ om zich te bezinnen op haar toekomst.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)