De Kunstroute Kralingen-Crooswijk laat iedereen, van jong tot oud, meegenieten van kunst en cultuur. De afgelopen jaren waren er bijvoorbeeld kinderkunstroutes waarbij kinderen door middel van workshops in aanraking kwamen met het maken van kunst. Dit jaar staan ouderen meer dan ooit op de kaart van de Kunstroute. Dat gebeurt in samenwerking met Pluspunt Rotterdam, dat haar Plus Parade Festival organiseert in de week tussen onze Kunstroute-weekends in Crooswijk en Kralingen. Zo ontstaat een mooi gezamenlijk programma dat maar liefst negen dagen lang ouderen de kans geeft om mee te doen.

Plus Parade Festival
Wilt u als oudere uw creatieve kant naar boven laten komen? Kom naar het Plus Parade Festival! Met inspirerende, gratis workshops, exposities en optredens. De start is op 5 oktober in Verpleeghuis Pniël met een opening en een workshop vilten. Verder kunt u dansen in Ouderencomplex Oostmolensteyn, schilderen en line-dancen in Woonzorgcentrum De Nieuwe Plantage en zijn er nog veel meer leuke workshops. Op vrijdag 9 oktober is er een muzikale afsluiting in Zorgcentrum Rubroek.

Waar?
Op de volgende locaties kunt u deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten voor ouderen en exposities bewonderen:

Buitenhuys Kralingen
Louise de Colignylaan 302

Hoppesteyn
Boezemsingel 100

De Nieuwe Plantage
Weteringstraat 225

Oostmolensteyn
Oostplein 250

Pniël
Oudedijk 15

Rubroek
Crooswijksekade 15

Marlies Angels Kunstroute-weekend in Crooswijk

Marlie’s Angels treden op tijdens het Kunstroute-weekend in Crooswijk

Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom bij de tientallen andere locaties waar exposities zijn te zien en waar activiteiten plaatsvinden.

Feestelijke Opening Kunstroute op vrijdag 2 oktober
De (9e) Kunstroute Kralingen-Crooswijk start op vrijdag 2 oktober vanaf 17.00 uur in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 (zijstraat Willem Ruyslaan, nabij Oudedijk). Daar is de overzichtstentoonstelling te zien met kunstwerken van ruim 70 van de deelnemende kunstenaars.

Sjarel Ex
De opening op 2 oktober in Galerie Kralingen zal worden verricht door Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans van Beuningen. Het geheel zal worden omlijst door optredens van jazzformatie Cruise Control en dansschool Got2Groove.

Kunstveiling
Een selectie van de geëxposeerde kunstwerken zal te koop worden aangeboden tijdens de weer in ere herstelde kunstveiling. Stadgenoot Kees Vrijdag, tot 2012 werkzaam voor de Kamer van Koophandel (o.m. Haven en citypromotie), treedt op als veilingmeester.

Crooswijk
De Kunstroute, met ruim 100 kunstenaars, gaat vervolgens door op 3 en 4 oktober in Crooswijk – start zaterdag 3 oktober, 11.00 uur, in ‘Croos’, Exercitiestraat 2 – en op 10 en 11 oktober in Kralingen.

Programma’s
Kijk voor het volledige programma van de negende Kunstroute Kralingen-Crooswijk in de programmakrant of op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl, Facebook en Twitter.

Kijk voor het complete programma van het Plus Parade Festival de flyers van Pluspunt Rotterdam of het programma ’55-Plus activiteiten oktober 2015′ in deze Ster of kijk op www.pluspuntrotterdam.nl

kunstroute kralingen crooswijk 2015 banner