Op 10 december as zijn studenten van het Albeda Dans College, Albeda muzikant/producer, De MBO Theaterschool en het Zadkine College verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen in Theater Zuidplein. En dat allemaal rondom workshops en voorstellingen in de theaterzalen die ook door studenten verzorgd worden. De ontvangst in de publieksruimtes, de service in het café, de theatertechniek en de voorstellingen liggen in handen van studenten van eerder genoemde opleidingen. Op deze manier doen zij ‘realtime’ ervaring op binnen het werkveld. Tijdens het proces kunnen zij indien gewenst advies vragen aan de professionals van Theater Zuidplein op alle werkterreinen (theatertechniek, theatervormgeving, horeca, kaartverkoop, marketing, etc.).


Workshops voor VMBO leerlingen
Overdag kunnen leerlingen van het VMBO in het theater deelnemen aan verschillende workshops die georganiseerd worden door het Albeda Dans College, Albeda muzikant/producer en De MBO Theaterschool. De workshops worden gegeven door de huidige studenten en docenten van de verschillen opleidingen. Naast workshops dans, muziek en theater kunnen ook presentaties op het gebied van grime, (theater) vormgeving en podiumtechniek worden bijgewoond. Aansluitend geven de studenten een presentatie in de grote zaal van Theater Zuidplein: de ‘TheaterpreZentatie’. ‘s Avonds is deze presentatie ook te bezoeken voor publiek.

TheaterpreZentatie
Tijdens de ‘TheaterpreZentatie’ worden er scènes uit de voorstellingen Tsjechov en Innocence gespeeld door studenten van De MBO Theaterschool. Studenten van de opleiding Albeda muzikant/producer zorgen voor muzikaal vermaak. Dansstudenten van de opleiding Albeda Dans College presenteren de dansstukken Prince en Britney. Op deze avond wordt naast het podiumprogramma, ook de techniek, vormgeving en service volledig door studenten verzorgd. Kaarten zijn €5,00 en te reserveren via www.theaterzuidplein.nl.

zuidplein-01

Leerwerkbedrijf
Theater Zuidplein behoort tot de grootste leerwerkbedrijven op Rotterdam-Zuid. Het theater voelt zich verantwoordelijk voor de scholingskansen en talentontwikkeling van jongeren in Rotterdam. In de praktijk bekent dit onder meer dat het theater gemiddeld 50-70 studenten per jaar (alle opleidingsniveaus) voor een aantal maanden opneemt om werkervaring op te doen.

Over Theater Zuidplein
Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. Actuele onderwerpen die er toe doen: het gaat om jou! Het theaterprogramma, de prijs van de toegangskaartjes en het hoge serviceniveau zijn afgestemd op mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Theater Zuidplein is er ook voor mensen met een kleine beurs en voor mensen waarvoor het minder vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan.

zuidplein
Theater Zuidplein: Komt(t) binnen!
Zuidplein 60-64
3083 CW Rotterdam
info@theaterzuidplein.nl
www.theaterzuidplein.nl