James Pattiwael zit al sinds 1997 in de parketvloeren, d.w.z. hij verkoopt én legt die vloeren. Hij legt ze in z’n eentje maar vaker met hulp van medewerkers, vooral als het gaat om grote projecten.

Vóór 1997 deed hij van alles, maar de rode draad was steeds ‘handwerk’. Eigenhandig verbouwde hij een ‘kale’ sloep tot een uiterst comfortabel vaartuig, want, zo verklaart hij: ‘ik kon niks (kant-en-klaar) van mijn gading vinden’.

Showroom
James Pattiwael is een gediplomeerd, allround parketspecialist die na bijna 20 jaar zijn activiteiten wilde uitbreiden. Het gaat goed met de parketvloeren en daarmee kwam de behoefte aan een showroom. Echter, hij bedacht dat er ‘iets anders bij’ moest. Kennelijk houdt hij van afwisseling.

Herni
Een bedrijfspand aan de Kralingse Plaslaan kwam vrij. Tevoren zat daar Herni met watersportartikelen. Hier valt alles perfect op z’n plek. Immers, veel ruimte voor de parketvloeren én ‘iets anders erbij’. Want wat kon dat anders zijn dan doorgaan met de verkoop van watersportartikelen? Met name de zeilers van de Kralingse Plas waren gewend naar Herni te gaan en James houdt van varen!

James Pattiwael heeft ook verstand van motorboten, dus kunnen niet alleen de zeilers bij hem terecht. Inmiddels hoort hij vaak van de plaatselijke watersporters ‘blij dat er weer iets in de buurt is’. Al naar gelang de vraag wordt het assortiment watersportartikelen gestaag uitgebreid. Toekomstmuziek: verhuur van boten!

James Pattiwael ervaart de combinatie parketvloeren en watersport als heel goed. Al moet de eerste parketvloer op het dek van een boot nog worden gelegd.

Ariënne
Ariënne is de partner van James. Haar familie zit in de binnenvaart en de kustvaart. Zou ze zeebenen hebben? In elk geval heeft ze weet van het leven op het water. Als James op pad is staat zij klaar voor u in de winkel, of het nu om parketvloeren gaat of water sportartikelen Natuurlijk komt van haar het idee van de cadeau-artikelen. Bijvoorbeeld Schotse drijvers (van visnetten) die heel geschikt blijken als olielampen, Wood Wick kaarsen met knisperende, houten lont en prachtig uitgewaterd, gillig gevormd hout, heel decoratief. De kerstdagen komen eraan…

Kralingse Plaslaan 143-145
Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-2293231
info@james-wp.nl
www.james-wp.nl

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]