Hoe belangrijk zijn de ouderen voor de politiek in Rotterdam? Wat is het effect voor de ouderen van Rotterdam van het door de Rotterdamse politieke partijen gevoerde ouderenbeleid en wat zal het zijn tot na de verkiezingen in 2018?

Het Overlegplatform van de Samenwerkende Ouderenbonden in Rotterdam (ANBO, KBO, PCOB en R.O.B.) heeft al sinds 3 jaar gesprekken gevoerd met vrijwel alle Rotterdamse fracties in de gemeenteraad. Ook hebben zij in 2013 het OSO-manifest opgesteld. Alle politieke partijen zijn gevraagd bij de opstelling van hun verkiezingsprogramma’s met deze wensen rekening te houden. Wij willen de politieke partijen nu vragen om hun inzet voor de ouderen in Rotterdam toe te lichten en wat men de komende twee jaar voor de ouderen nog wil verwezenlijken.

Daarom organiseren wij op 8 maart 2016 opnieuw een politiek forum in de Romeynshof. Het forum wordt gevormd door de woordvoerders ouderenbeleid van de gemeenteraadsfracties.

Om discussie met de zaal op gang te brengen zullen op deze middag aan elke politieke partij twee vragen voorgelegd worden. Deze vragen houden verband met hun verkiezingsprogramma’s 2014-2018. In het eerste gedeelte gaat het om de bereikte resultaten voor de ouderen tot nu toe en in het tweede gedeelte gaat het om de vraag wat de inzet van de politieke partijen in de komende twee jaar voor de ouderen zal zijn.

In beide gevallen krijgt de gevraagde politieke woordvoerder 3 minuten de tijd om te reageren op de vraag, waarna vanuit de zaal vragen gesteld kunnen worden.

Politiek forum op 8 maart 2016, in de Romeynshof, Stresemannplaats 8, Rotterdam-Ommoord. De zaal is open om 13.30 uur. Het begint om 14.00 uur met het eerste gedeelte en om 15.00 uur begint het tweede gedeelte. Om 16.00 uur wordt het forum afgesloten en daarna is er gelegenheid tot napraten en zal een hapje en drankje aangeboden worden.

Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en vermoedelijk zullen ongeveer 100-150 ouderen in de zaal aanwezig zijn. Voor meer informatie: telefoon 010-4667626 of 0622-083473.

(ingezonden mededeling Alex Smits – coördinator organiserende ouderenbonden)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]