Petitie: ‘Geef Kralingse Bos terug aan de stad!’

aug 05, 19 Petitie: ‘Geef Kralingse Bos terug aan de stad!’

Gebruikers van het Rotterdamse Kralingse Bos zijn een petitie gestart tegen de vele afsluitingen voor evenementen in het park. “Geef het stadsbos terug aan de stad!” schrijven de initiatiefnemers.

Aanleiding voor de petitie is de afsluiting van de wandelboulevard en het fietspad aan de oostzijde van de Kralingse Plas. De sluiting duurt zes weken en heeft te maken met het EK Paardensport van 19 tot 25 augustus.

“Dat de afsluiting maar liefst zes weken duurt, midden in de zomer, is buiten proportie,” meldt de tekst op de site petities.nl. Tot 30 augustus zijn de paden afgesloten met hoge hekken. “Het fietspad is een druk gebruikte verbindingsweg tussen het centrum en Prins Alexander het enige verlichte fietspad in het bos.”

Eerder maakten ook ondernemers en omwonenden bezwaar tegen de overlast van festivals en evenementen in het bos. Door de afsluitingen lopen de entrepreneurs inkomsten mis. Omwonenden klagen vooral over parkeeroverlast, wildplassers en druggebruik in hun wijk.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. Ida Huvermann /

    ik vind dat er te veel festivals zijn in het Kralingsebos. Een puinzooi laten ze achter, opruimen kost geld. Ik heb het gezien een dag later vreselijk. Ik moest ook helemaal omlopen de weg over als het er is. Ik vind stoppen ermee.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Politiek stelt vragen over afsluiting paden in Kralingse Bos - De Ster Online - […] Lees ook: Petitie: ‘Geef Kralingse Bos terug aan de stad!’ […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *