Politiek stelt vragen over afsluiting paden in Kralingse Bos

aug 07, 19 Politiek stelt vragen over afsluiting paden in Kralingse Bos

Nadat omwonenden deze week een petitie startten tegen het langdurig afsluiten van het Kralingse Bos voor evenementen, zijn nu ook in de Rotterdamse gemeenteraad vragen gesteld. Onder meer GroenLinks en de Partij voor de Dieren hebben vraagtekens bij de toegankelijkheid van het bos.

De wandelboulevard en het fietspad aan de oostkant zijn tot het einde van de maand afgesloten, in verband met het EK Paardensport in het park. Ook bij andere evenementen in het bos worden paden afgesloten voor wandelaars en fietsers. GroenLinks vindt het onacceptabel dat een deel van het bos in de zomer zo lang wordt afgesloten. De partij wil dat de gemeente in gesprek gaat met de organisatie van het EK Paardensport, om de paden weer te openen.

Naast dat recreanten hinder ondervinden, vindt GroenLinks dat het afsluiten van de paden door het bos ook beschikbaar moeten blijven voor de mobiliteit van de stad. Als laatste ziet de partij graag dat de doeken op de hekken een andere kleur krijgen dan zwart.

De petitie vanuit omwonenden en gebruikers om de boulevard in het bos open te houden, is inmiddels ruim duizend keer ondertekend.

Lees ook: Petitie: ‘Geef Kralingse Bos terug aan de stad!’

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zingende studenten en hinnikende paarden - De Ster Online - […] Zie: politiek-stelt-vragen-over-afsluiting-paden-in-kralingse-bos […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *