Kent u de talentenbuurtwerkplaats al? Dit initiatief is vorig jaar al gestart in Kralingen en maakt nu een doorstart. Bedoeling is dat bewoners van verschillende leeftijden hun eigen talent in zetten om een ander te helpen. Want iedereen is wel ergens goed in en iedereen heeft wel ergens hulp bij nodig.

Een lekke band maar geen geld voor de fietsenmaker? Nog niet zo goed in koken of niet in staat dit zelf te doen? Of bent u op zoek naar iemand voor kleine klusjes in huis?

Onder uw buren is vast iemand die hierbij kan helpen. Uw eigen talent zet u in als ruilmiddel. Een keertje boodschappen doen voor een oudere vrouw, helpen als vrijwilliger bij activiteiten van Buurtwerk of een muurtje schilderen bij de buren. Je kan het zo gek niet bedenken of er is iemand voor te vinden. Het bespaart geld en het is goed voor uw eigen sociale contacten.

Dus heeft u ergens hulp bij nodig?
Denk dan even goed na waar u zelf allemaal goed in bent en eventueel bij kunt helpen. Niks structureels, de inzet bepaald u zelf! Buurtwerk houdt een database bij van vraag en aanbod en maakt zo koppelingen. Interesse? Kom gerust eens langs of mail/bel met Wendy Rietveld.

buurtwerk-logo

Buurtwerk, buurtcentrum Vredenoord
Vredenoordplein 10

wendy.rietveld@buurtwerk.nl / 06-21135130

gereedschap